KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Plenković: ”Ako situacija bude dobra krajem mjeseca, popustit ćemo mjere…”

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade obratio se javnosti na konferenciji za medije

Na sjednici Vlada je usvojila prijedlog da se Zakon o obnovi Zagreba i okolice proširi i na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županiju. Ministar Darko Horvat je kazao da će na tom području država u potpunosti pokrivati financiranje obnove oštećenih zgrada i kuća.

Premijer se dotaknuo ostavke gradonačelnike Požege, stanja na potresom pogođenim područjima, ali i epidemiološkim mjerama koje će, u ovom obliku, trajati do 31. siječnja.

”Mjere koje smo usvojili 27. studenoga su polučile efekt. Umirili smo populaciju. Učinili smo sve da se smanje kontakti i da ne dođe do intenziteta zaraze za blagdane”, kazao je Plenković o mjerama protiv koronavirusa te dodao da nemamo pravo na fleksibilnost i lukzus koji bi nam mogao pogoršati situaciju.

“Ovo što je do sada na snazi traje do 31. siječnja”, kazao je Plenković. “Ako situacija bude dobra, možemo ići na relaksiranje, ali zimski mjeseci nisu prijatelj relaksacije”, kazao je Plenković, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari