VIDEO Plenković: ‘Od petka nema nastave u školama u Istri. Plaće i mirovine nisu upitne’

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Premijer Andrej Plenković u Vladi je održao sastanak s nadležnim ministrima te članovima Stožera civilne zaštite RH

Premijer Andrej Plenković u Vladi je održao sastanak s nadležnim ministrima te članovima Stožera civilne zaštite RH.

“Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Bio sam u kontaktu s istarskim županom. S obzirom na želju da se poduzmu određene mjere poput obustave rada škola, vrtića i sl., nakon razmotrene situacije, predlažemo da se od petka obustavi nastava u istarskoj županiji te da sutrasvi koji nisu u mogućnosti nađu odgovarajuću mjeru kako bi netko čuvao njihovu djecu. Sutra će škole biti otvorene, očekujemo da dođu svi zaposlenici, kako bi se pripremio plan”, rekao je Plenković.

”Mi smo u posljednjih nekoliko dana u fazi priprema online nastave koja može biti supstitut normalnoj nastavi. S ciljem da se nastavi obrazovni ciklus od ponedjeljka, uz online nastavu radi se dogovor s HRT-om gdje bi putem trećeg programa bilo korišteno emitiranje programa kojim bi se supstituirala nastava.

U Istri neće biti od petka nastave, a sve ostalo će ravnatelji obavještavati roditelje i djecu. Sutrašnji dan je tranzicijski dan kako bi se pripremile odgovarajuće mjere.”

“Cilj broj jedan je očuvanje radnih mjesta. Naći ćemo mjere koje će poduzetnicima pomoći oko likvidnosti poslovanja. Isto tako založit ćemo se za fleksibilnosti po pitanju javnih davnaja, poreza i doprinosa. Postoji mogućnost za svojevrsne odgode.”

“Ministarstva su dobila zadaće da precizno definiraju mjere. Što se tiče proračuna, on se dobro puni, sve je prema očekivanju. Ne dolaze u pitanju ni plaće niti mirovine. Također na razini EU, Hrvatska je kao predsjedavajuća pokazala vrlo agilan pristup i vodstvo. Ministar Beroš je održao dva sastanka. Ministrica Divjak ide u Bruxelles”, rekao je premijer.

“Hrvatska je pokazala liderski pristup. Javnost je pravovremeno i cjelovito upoznata sa svim mjerama, na taj način ćemo i nastaviti”, dodao je premijer.

Plenković je istaknuo kako u ovom trenutku nema potrebe za rebalansom proračuna.

Ministar Davor Božinović kazao je da će Italija primiti natrag svoje državljane s broda u Splitu, a ostali će biti smješteni u karantenu.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari