Sumnja se na zarazu koronavirusom: Karlovačka gimnazija i obiteljski dom u Dugoj Resi pod nadzorom!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Navodi se da je svim osobama pod nadzorom preporučeno da do dobivanja rezultata nalaza smanje posredne kontakte s drugim osobama

Zbog sumnje na oboljenje uzrokovano koronavirusom kod dvije osobe, pod epidemiološki nadzor stavljeni su učenici i djelatnici jedne karlovačke srednje škole te štićenici i osoblje jednog obiteljskog doma. Riječ je o karlovačkoj Gimnaziji te jednom manjem obiteljskom domu na području Duge Rese, piše KAportal.

“Zbog sumnje na oboljenje koronavirusom kod dvije osobe, pod epidemiološki nadzor su stavljeni učenici i djelatnici jedne srednje škole kao i štićenici jednog obiteljskog doma”, izvijestio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Navode da svim osobama pod nadzorom preporučeno je da do dobivanja rezultata nalaza smanje posredne kontakte s drugim osobama, zadržavaju se u svojim domovima i provode već preporučene mjere za sprečavanje širenja bolesti – redovito pranje ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija prostora, radnih površina, provjetravanje prostora.

POVEZANI VIDEO