KAKO SE DRUŠTVO LIJEPO DRUŽILO

Pogledajte druženje visokog agenta SOA-e i uhićenog Mohenskog, te snimku Škore kako pjeva Bandiću kod njega

Screenshot RTL

U Remetincu ih je sve više. Donosimo slike i snimke dok su se družili, Bandić nagrađivao novcem, popularni pjevač pjevao…

Remetinečki istražni zatvor od danas ima dvoje novih stanovnika koji su povezani s podmićivanjem i malverzacijama u Gradu Zagrebu.

U našu redakciju stigla je i fotografija na kojoj uhićeni Denis Mohenski u svom restoranu pozira s visokorangiranim agentom SOA-e. Na njegovu profilu pronašli smo i video s fešte na kojoj im pjeva Miroslav Škoro, dok Bandić nagrađuje novcem. Goran Latković donosi za RTL Danas detalje o tome.

Više u VIDEOPRILOGU:

Dvoje od desetero jučer privedenih u novoj USKOK-ovoj akciji odlazi u pritvor u Remetinec, dok će se ostali braniti sa slobode. Optužbe su namještanje raznoraznih dozvola i podmićivanje.

Darko Barun je jučer iznio svoju obranu, porekao je sva djela. Danas mu je određen jednomjesečni istražni zatvor radi opasnosti od utjecaja na svjedoka, konkretno na dvoje svjedoka i radi opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Društvo će mu praviti Ivan Papić, dok se Zdravko Čabraja i Ivan Rukavina zbog svoje dobi brane sa slobode.

Ovako bi prema USKOK-u izgledao cjenik za usluge u Gradu Zagrebu. Najskuplju tarifu imao je pokojni gradonačelnik – 50 tisuća eura, voditelj Odsjeka u jednom Gradskom uredu uzimao bi 5000, a još niže rangirani pomoćnik pročelnika za svoje usluge uzimao bi 500 eura.

Pred Županijskim sudom pojavio se i odvjetnik Ane Stavljenić Rukavine koja je glavna akterica u aferi namještanja natječaja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. On kaže da se aktivno branila i porekla sve.

“Taj činjenični opis je meni na klimavim nogama. Međutim, kako drugi iz upravnog vijeća nisu uhićeni ne znam kako će DORH dokazivati krivnju”, kazao je odvjetnik Bojan Šupuković.

Zagrepčanima će u svemu ovom najveća sol na ranu biti toranj Tvornice električnih žarulja. Kao zaštićeno kulturno dobro ne smije se rušiti, pa su Kazimir Bačić i Milan Lončarić s Bandićem dogovarali da ga lažno navedu kao oštećenog u potresu i sruše. Da, nešto što je izdržalo potres trebalo je biti srušeno prije nego što bi bilo obnovljeno ono što je doista oštećeno.

“Zgrade koje su opasne i koje, stalno to ponavljamo ima ih 6000 u Zagrebu crvenih i žutih i nije  se napravilo baš ništa”, kaže Vesna Blašković, potpredsjednica udruge SOS Zagreb.

Što misli, je li iz ove situacije razvidno da bivšoj gradskoj upravi kao da nije niti stalo do toga?

“Ja mislim da je to čak možda šire odgovornosti, i gradske uprave, bila bih slobodna reći da svoj dio ima i država”, kazala je gospođa Blašković.

“Šaroliko društvo okupljalo se kod uhićenog kralja adventa Denisa Mohenskog. Čovjek koji sjedi pored Mohenskog u njegovu restoranu je ni manje ni više nego šef odjela SOA-e za gospodarski kriminal. Tajne službe po običaju na naš upit poprilično tajnovito i odgovaraju.”

“Iz zakonskih i sigurnosnih razloga, nismo u mogućnosti komentirati Vaš upit. Sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, SOA je dužna štititi identitet svojih zaposlenika, kao i podatke o svom postupanju. Također, s obzirom da Vaš upit uključuje osobu protiv koje je USKOK donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela, ne možemo davati bilo kakve informacije.”

A na Facebook profilu Denisa Mohenskog pronašli smo i video iz 2014. Feštalo se u njegovu restoranu, Milan Bandić je plaćao da mu se pjeva “Moja Hercegovina”, a glavni izvođač bio je Miroslav Škoro, koji je, slučajno ili ne, baš od Mohenskog iznajmljivao kućicu na Adventu, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari