Policijski pas Lord heroj! Spasio trudnicu, našao je bez svijesti u vagonu

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Promptno pružena prva pomoć koju su policajci ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njenog stanja

Iz vagona teretnog vlaka koji je 29. siječnja oko 22,50 sati na željezničkom kolodvoru u Tovarniku kontrolirala granična policija, pravovremenim i koordiniranim postupanjem te prvenstveno dobrom taktičkom procjenom policijskih službenika, spašen je život trudnice i njenog supruga, oboje stranih državljana, izvijestila je PU Vukovarsko srijemska.

Nakon temeljitog pregleda teretnog vlaka, policijski službenici su obavili i dodatan pregled vlaka koristeći policijskog psa Lorda. Lord je reagirao na vagon u kojem se prevozio rasuti kukuruz, a unatoč činjenici da su se na vagonu nalazile neoštećene plombe, vagon je otvoren te su policijski službenici iz rasutog kukuruza izvukli na sigurno dvije osobe, trudnicu i njenog supruga.

Državljani Palestine

Žena se nalazila u besvjesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju. Promptna i pravilno pružena prva pomoć koju su policijski službenici ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njenog stanja i kasnijeg liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru.

Nakon liječničkog zbrinjavanja trudnice, a potom i provjere zdravstvenog stanja njenog supruga, policijski službenici su daljnjim provjerama utvrdili kako se radi o državljanima Palestine koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Muškarac je smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a policijski službenici mu kontinuirano prenose nove informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe.

Dio spašavanja pogledajte u videu:

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/RXOJ32uvlD8″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari