POČIVAO U MIRU

VIDEO Poznati glazbenik izgubio je najtežu bitku: Umro je Rajko Dujmić

Davor Visnjic/PIXSELL

Pjesma ‘Moja domovina’, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi

Poznati glazbenik Rajko Dujmić podlegao je ozljedama zadobivenim u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 29. srpnja na području Ravne Gore.

Upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Tiguan zagrebačkih registarskih oznaka, u smjeru Mrkoplja, u jednom je trenutku sletio s kolnika.

U nepreglednom zavoju je izgubio nadzor nad vozilom te je pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u KBC Rijeka na medicinsku obradu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=jSouEC8BFuI&feature=emb_logo

Dujmić je bio u komi, ali unatoč naporima liječnika, podlegao je ozljedama glave koje su bile preteške.

Tko je Rajko Dujmić? Napisao je i najljepšu domoljubnu pjesmu ‘Moja domovina’

Rajko Dujmić rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju glazbenu školu smjer violina, te apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim Fosilima i to punih 30 godina.

Osim što je bio odličan pijanist, bio je i sjajan skladatelj. Nosi epitet jednog od ponajboljih autora na domaćoj glazbenoj sceni.

Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aid-u koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RUAcu3nX3bU&feature=emb_logo

Sanja Petrović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari