RADUJEMO SE I NAVIJAMO ZA NJU

Video | Predivne vijesti s liječenja Kiare u SAD-u: Prvi put od dijagnoze raka na mozgu, tumor se smanjio!

RTL

Roditelji su presretni, zahvaljuju svima koji su pomogli. Donosimo kad djevojčica s njima dolazi doma u Šibenik. Donosimo koliko djece u RH oboli od raka…

Prvi put otkako je malenoj Kiari Goršić dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, obitelj je dobila dobre vijesti.

Uz pomoć eksperimentalne terapije njezin tumor se smanjuje. Obitelj Goršić nam se javila iz dalekog San Francisca, a radosne vijesti stigle su, baš na Nacionalni dan djece oboljele od malignih bolesti. Maja Oštro Flis

Više u VIDEOPRILOGU:

Nakon dva mjeseca u San Franciscu za obitelj Goršić prve ohrabrujuće vijesti.

Kiarina majka Matea Lambaša Goršić: “Danas smo primili nalaze magneta na kojima je vidljiva regresija tumora, liječnici ovdje su jako sretni zbog toga. Mi još sretniji, obzirom da je ovo prvi put u sedam mjeseci da smo primili radosnu vijest. Kiara je također sretna, vesela, igra se, veseli se povratku doma u Hrvatsku.”

Kiara bi trebala idući tjedan doći u Šibenik, gdje će biti nepuna dva mjeseca. Nakon toga, vraća se u Ameriku. Obitelj se, koliko je mogla, udomaćila u San Franciscu. Kiara se liječi u dnevnoj bolnici, tako da se svaki dan vraća u roditeljski zagrljaj.

Kiarin tata Valentino Goršić: “Ovom prilikom se ponovo zahvaljujemo svima, jer bez vas sve ovo ne bi bilo moguce puno hvala svima jos jednom.”

Kiari je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Nakon teške operacije, za nju u Hrvatskoj više nije bilo lijeka. Obitelj je stoga prikupljala sredstva za odlazak u Ameriku. Dobro je da liječenje djeluje, ali moramo imati na umu kako je ipak riječ o eksperimentalnom tretmanu, poručuje ravnatelj Klinike za dječje bolesti.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić kaže: “Sama riječ eksperimentalno liječenje kaže da treba tek vidjeti evaluirati, terapija je u eksperimentalnoj fazi, dodatne studije ce zapravo validirati uspjeh te terapije.”

Vijest o tome da ima pomaka u liječenju malene Kiare stiže baš na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti. Prema podacima registra za rak u 2019. od zloćudne bolesti oboljelo je 149 djece u dobi do 19 godina. Ako se adekvatno i pravodobno liječi, 70 do 90 posto djece pobijedi opaku bolest, izvještava Maja Oštro Flis za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari