DESECI NJIH TUKLI SU JEDNOGA

Video | Iz škole o napadu 30 dječaka na jednog: ‘Djeca su mu se ispričala, pomirila se’

RTL

Policija još istražuje slučaj, tim za krizne intervencije Ministarstva tek treba doći, ravnateljica škole na Facebooku tvrdi da su napravili sve što su mogli…

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja u Istri. Društvenim mrežama kruži snimka masovne tučnjave na školskom igralištu prošlog tjedna na kojoj 30-ak osnovaca premlaćuje jednog dječaka.

Policija još istražuje cijeli slučaj, tim za krizne intervencije Ministarstva tek treba doći, a ravnateljica škole je na Facebooku pokušala objasniti da su napravili sve što su mogli. Tvrde da su zaustavili nasilje nakon par minuta, pozvali i policiju, a da su se djeca ispričala i pomirila s napadnutim dječakom, donosi RTL Danas.

Danas se u školi okupljaju vijeća učitelja i roditelja, te školski odbor da odluče o pedagoškim mjerama učenicima koji su sudjelovali u zlostavljanju. Oglasila se i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević:

“Ako se nasilje nad djecom dogodi u prostoru škole, onda to svakako predstavlja svojevrstan mogući pokazatelj da postojeće mjere prevencije nisu dovoljno djelotvorne… Važno je i provoditi program podrške prema žrtvi nasilja, ali i rad sa počiniteljem. Jer svako dječje nasilje ima svoje korijene.”

Cijeli prilog RTL-a pogledajte ovdje:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari