Predsjednički kandidat Milan Bandić: ‘Želim da korupcija bude dostupna malom čovjeku’

Bandić, koji se ranije zvao Dario Juričan i poznatiji je kao autor dokumentarnih filmova, gostovao je u RTL Direktu

Milan Bandić ipak se odlučio kandidirati za predsjednika Republike. Oko toga se u javnosti dosta spekuliralo hoće li – neće li, ali mi imamo potvrdu da je gospodin Bandić to čvrsto odlučio.

Milan Bandić koji se ranije zvao Dario Juričan i poznatiji je kao autor dokumentarnih filmova o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli, gostovao je u RTL Direktu.

“Ja kao Milan Bandić se kandidiram za predsjednica Republike Hrvatske”, rekao je u RTL Direktu te se zapitao zašto ga ljudi to nisu u srijedu, na predstavljanju programa, ozbiljno shvatili.

“Bog mi je rekao: Spasi Hrvatsku i postani Milan Bandić”

Juričan je u studiju RTL Direkta pokazao i osobnu iskaznicu na kojoj piše Milan Bandić. “Kao što se u Međugorju vidjelicama javila Marija, tako je i meni Bog došao i rekao: Spasi Hrvatsku i postani Milan Bandić!’ Shvatio sam to kao neko svoje evanđeosko poslanje. I odlučio sam biti Isus Krist koji će spasiti Hrvatsku. Ali ne Isus Krist, povijesna ličnost, nego Isus Krist korupcije. Imam koruptivnu zadaću da Hrvatsku odvedem u budućnost”, kazao je.

“Ja sam zavisan kandidat i dat ću se korumpirati i radit ću na tome da korupcija uđe u Ustav”, rekao je Bandić. Rekao da je tražio promjenu imena koja mu je odobrena. “Kad sam to javno objavio nije prošlo ni 24 sata kada mi je Gradski ured za opću upravu ukinuo rješenje o imenu”, kazao je.

“Kako sam obmanuo javnost, ako mi je ime promijenjeno u Milan Bandić”

“Žalio sam se Ministarstvu uprave koje je reklo da sam u pravu”, rekao je te objasnio da je gradski Ured kazao da je obmanuo javnost predstavljajući se kao Milan Bandić.

“Ako mi je ime promijenjeno u Milan Bandić, kako sam onda obmanuo javnost predstavljajući se kao Milan Bandić?”, upitao je.

Najavio je da je u njegovom programu i osnivanje Ministarstva za korupciju, USKOK će pretvoriti u Ured za promociju korupcije, a Hrvatsku bi proglasio “isključivim koruptivnim pojasom”.

“Korupciju približiti malom čovjeku”

“Prije svega se obraćam biračkom tijelu HDZ-a, tih 30 posto, kojima je to blisko. Računam da već u startu imam 30 posto glasača. Treba mi još samo nekih 25 posto da imam uvjerljivu većinu koja će glasovati za mene”, kazao je i dodao da su mu slogani “Korupcija sad il’ nikad”, “Korupcija svima, ne samo njima”, “Što god vam obećali, ja nudim duplo”.

“Zadnji, koji još nije izašao je: ‘U ovom gradu ima mjesta samo za jednog od nas'”, kazao je. Kazao je da želi biti glasnogovornik krupnog kapitala i da će bit “megafon” svih koji ulože u njegovu kampanju. “Najbitnije je da korupciju želim približiti malom čovjeku. Malom koruptivnom čovjeku jer mislim da je trenutno sada korupcija u rukama elita, a ja želim da bude svima dostupna i sveprisutna”, rekao je.

Prihvatio je i ideju Zorana Šprajca da se Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa preimenuje u Povjerenstvo za spajanje interesa.

“Kad je Franjo Tuđman 90-ih stvarao državu, na umu je imao korupciju. Korupciju koja je imanentna ovoj državi i na čemu počiva. Sjetite se privatizacija, korupcija, to je sve jedna te ista priča”, kazao je i dodao da želi vratiti Hrvatsku tamo gdje je bila 90-ih.

“Želimo biti vodeća koruptivna sila u Hrvatskoj”, rekao je i pozdravio s pozdravom “korupcija s vama”.
Zoran Šprajc

Više u VIDEOPRILOGU: