PRIČA IZ IKE: Nizozemski par je godinama vjeran opatijskoj rivijeri

S opatijskog područja – nesvakidašnja priča o vjernosti. Prvi put, Nizozemac Cornelius tu je stigao s 18 godina. Danas ima 60 i mjesto godišnjeg odmora nikada nije promijenio

U 60 godina, koliko dolazi u Opatiju, Cornelius Mellaart je naučio najbitnije nazive. Ako treba reći nešto više, to će prepustiti svojoj supruzi koja marljivo uči hrvatski.

A njegovoj supruzi Conny je dobro uvijek kad je u Hrvatskoj, u koju dolazi 28 godina, otkada se udala za opatijskog turističkog starosjedioca Cornelija. On je tu prvi puta došao s 18 godina. Namjeravao je motorom stići do Makedonije, ali kada se zaustavio u Iki odlučio je da neće dalje.

“Ovo je raj, što više možete poželjeti”, tvrdi. Kada je prvi puta došao u apartman ga je primila majka današnjeg domaćina. Bila je, prisjeća se, toliko ljubazna da im je prepustila svoj krevet, jer nije bilo mjesta. Ona je s mužem spavala na podu. Već dugi niz godina u apartman ih prima Dušan Kadman.

“Uz neko piće, uz neki kolač, prigodni roštilj oni shvate da su doma. Što se tiče Conny i Cornelijusa oni su jako dragi ljudi”, tvrdi Dušan.

“On je divan, toliko puno je radio proteklih godine, ulaže, obnavlja. Što se njegove osobnosti tiče, uvijek se šali, dobar je čovjek”, tvrdi Conny.

Zbog vjernosti Opatiji, točnije Iki, Conny i Cornelius danas su primili i darove Turističke zajednice. To im puno znači, jer ovdje su kao kod kuće a vjeruju da će jednom doći i do trajne promjene adrese.

Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari