PRIPREMITE KAPU I ŠAL: Stiže zahladnjenje – bura od ponedjeljka najavljuje pravu prosinačku hladnoću

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Južina je donjela kišu, no meteorolozi najavljuju – očito je da se vrijeme mijenja

Idući tjedan maksimalna temperatura bit će oko 5 stupnjeva. Zahladnjenje će zahvatiti i obalu gdje će u ponedjeljak zapuhati olujna bura. Temperatura oko 10, no zbog bure će se činiti čak i hladnije nego na kopnu.

Svi koji rano idete na posao i u školu, pripremite kapu, šal i rukavice, jer će na kopnu biti 4,5 stupnjeva ispod nule. Ponovno ćemo morati strugati i mraz sa stakla automobila.

Na Jadranu u utorak i srijedu blizu nule što će u kombinaciji s burom činiti izuzetno hladan osjećaj. Nije to neuobičajeno, ali treba upozoriti jer smo već zaboravili takve temperature nakon duge južine.

Mnogi pokazatelji govore nam da bismo konačno mogli imati jednu normalniju zimu, pa tako i prosinac. Naime, sve više modela upućuje na to da će temperatura u prosincu biti oko svog prosjeka. Imali bismo češća i dulja razdoblja s temperaturama primjerenijim zimi. Znači prosinac će biti biti hladniji nego prošle godine.

Što se tiče oborina, na Jadranu će ih vjerojatno biti više od prosjeka, dok na kopnu taj signal nije baš jasan pa zasad to još nećemo prognozirati. Ono što je utješno za zimoljupce je da ako temperatura bude primjerenija zimskoj, onda je veća vjerojatnost da oborina koja pada bude snijeg.
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari