TURIZAM CVATE!

Promet na autocestama obara sve rekorde: ”Sve je to zahvaljujući epidemiološkoj situaciji”

Photo: Tomislav Miletic/PIXSEL

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice trenutno u našoj zemlji boravi oko milijun turista. To je 270 tisuća više nego lani, no i dalje manje od rekordne 2019. kad smo na današnji datum imali milijun i 100 tisuća turista.

Najviše je stranih turista, gotovo 800 tisuća i to najviše iz Njemačke, Slovenije, Poljske, Austrije i Češke. Najpopularnije su destinacije Rovinj, Vir, Medulin, Poreč i Umag, pišu Vijesti.hr

Da je sezona bolja od očekivane potvrđuju i brojke s autocesta. Naplaćeno je više cestarina nego 2019., godine koju uzimamo za rekordnu kada je turizam u pitanju.

Na mjestu gdje se zbrajaju dobre brojke bila je RTL-ova reporterka Donna Diana Prćić. Njen gost bio je Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarina u HAC-u.

“Promet se povećao najviše zahvaljujući epidemiološkoj situaciji, turisti su to prepoznali. U usporedbi s 2020. godinom, to su povećanja od 27, odnosno 28 posto. To nas isto veseli”, kazao je Ribičić i dodao:

“Hrvatske autoceste se financiraju od prihoda i kredita koja treba vratiti. Zato nas ovo isto veseli. Koja su predviđanja za nadolazeće dane i vikende? Uvijek optimistična”, poručio je na kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari