ZA ZAPOSLENE MAJKE

Prvi u Hrvatskoj! Ovi gradovi uveli su besplatne vrtiće za žene poduzetnice

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Grad Poreč već nekoliko godina nosi titulu Grada prijatelja ženskog poduzetništva

Poreč i Koprivnica prvi su u Hrvatskoj uveli besplatne vrtiće za žene poduzetnice. U Poreču, majke koje pokreću vlastiti biznis, mogu računati na šest mjeseci besplatnog vrtića koji inače košta 700 kuna na mjesec, izvještava Ivan Dobran za RTL Vijesti.

Više u VIDEO PRILOGU:

Posjetili smo mladu porečku poduzetnicu, majku troje djece, kojoj ova mjera pomaže lansirati vlastitu tvrtku za poslovno savjetovanje, pišu

Ova zaposlena majka troje djece u privatnike je otišla kako bi mogla bolje raspolagati vlastitim vremenom. Danas spaja poslovno savjetovanje i vizualni marketing, a najviše voli slikati djecu i igračke.

”Imam sreću da su tu bake ali i one imaju svoj plan i program tako da nije to rješenje za ženu poduzetnicu da svaki put mora nekog pitati i mora razmišljati tome gdje ću danas pustiti dijete”, rekla je Marijana Kordić, majka i poduzetnica iz Poreča.

No žongliranje između posla i obitelji nije uvijek lako. Problem je uočila i pročelnica odjela za gospodarstvo Grada Poreča na čiju je inicijativu ova mjera i uvedena.

”Mi kao grad smo odlučili, evo među prvima u Hrvatskoj, da im osiguramo besplatan vrtić u prvih šest mjeseci i da se one slobodno posvete pokretanju i stjecaju prvih nekih klijenata”, izjavila je Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Grada Poreča.

”Znači tih prvih šest mjeseci, dok se tek otvori, dok dođu prvi klijenti, dok se naplate prvi računi, je jako bitno da znam da je osigurano, da ne moram misliti na taj vrtić. Da je dijete tamo zbrinuto, sigurno i uz to da je i plaćeno od strane Grada uz pomoć potpore”, kazala je Kordić.

Iako subvencija ide iz proračuna Grada već je spreman projekt za prijavu na prvi dostupni natječaj u sklopu Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Grad Poreč već nekoliko godina nosi titulu Grada prijatelja ženskog poduzetništva.

”I tako uvodimo različite mjere, svake godine neku novu, od njihovog educiranja, formiranja, umrežavanja pa do direktnih financijskih potpora iz proračuna”, izjavila je Mičetić Fabić.

Uz novac iz EU fondova kažu povrh besplatnih vrtića planiraju uvesti i nove poticaje za žene poduzetnice, izvještava Ivan Dobran za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views