SVAKA ČAST!

Video psa kojeg je spasio HGSS oduševit će vas: ‘Prvo smo joj stavili ‘pelenu’

‘Bio je neagresivan i susretljiv’, kaže pročelnik HGSS-a

Četiri sata trajala je u ponedjeljak akcija HGSS-ovaca sa zadarskog područja kako bi spasili psa koji je bio na 70-ak metara dubine u starom rudarskom kopu na području u Jasenicama.

Riječ je o starom kopu boksita, a akcija je bila izuzetno zahtjevna zbog trusnih stijena. Za psa su doznali od muškarca i nisu dvojili nego krenuli u akciju.

Ljubo Majica, pročelnik HGSS-a stanice Zadar za Danas.hr je dao detalje: “Vidjeli smo da je pas na oko 70 metara dubine. Krenuli smo u evakuaciju, psa upakirali u nosila – takozvanu pelenu. Bio je neagresivan i susretljiv.”

Psa je preuzela jedna od njihovih članica do veterinara te je pregledan. Na sreću, nije bio ozlijeđen. Utvrdili su da se radi o kujici border collia, a muškarac koji je dojavio gdje se pas nalazi, zainteresiran je da ga udomi.

Video koji su proslijedili RTL-u na kojem se vidi sreća kujice nakon što je spašena, ide u prilog tome da se radi o umiljatom stvorenju, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari