VELIKI PROJEKT

Video | Pula dobiva marinu za velike brodove: ‘Možemo privući nautičare, ovo je nova perspektiva za grad’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska dobiva novi adut za privlačenje najbogatijih gostiju. Riječ je o marini u Puli s 262 morska i 40 suhih vezova

Investicija je teška 60 milijuna eura. Investitor Danko Končar koncesiju od države dobio je još 2017., a sada otvara prvu fazu turističkog projekta. Uz marinu, predviđa se i gradnja hotela na velikom zapuštenom vojnom kompleksu, no taj dio stoji na mjestu zbog birokratskih problema, izvještava Boris Mišević za RTL Vijesti

Više u video prilogu:

“Problemi od imovinsko-pravnih, napuštenih ribarskih brodova, posjeda. I danas imamo problem, problem u posjedu, većem djelu je jedna osoba. Općinsko državno odvjetništvo tužbu je diglo protiv te osobe za iseljenje iz prostora”, rekla je voditeljica projekta Sveta Katarina i Monumenti, Barbara Peruško.

Hrvatska s ovom marinom dobiva marinu koja može primiti sve veće brodove, brodovi dužine čak 60 metara mogu doći ovdje.

“Jako sam zadovoljan, ovo je prva investicija i otvaranje od kada sam ja gradonačelnik. Zaista jedan zapušten prostor postaje predivan, vjerujem da ovim ogromnim projektom širimo turističku sezonu”, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

A u Hrvatskoj do sada nije bio trend da marine dolaze u velike gradove poput Pule, no Zoričić smatra da Pula može privući nautičare.

“Ne bi se niti radila ovolika marina da nemamo određene studije za ovaj prostor. Mi kao grad smo sve interesantniji zbog blizine prostora i zbog atrakcije i ljepote samog Pulskog zaljeva. To je nova perspektiva grada, cijeli ovaj prostor se razvija u smislu zelene industrije”, kaže i dodaje je  prostor postao i kulturno dobro, što je dovelo do zapreka zadnjih 10 godina.

“Kao Grad smo se stvarno potrudili da pomognemo i nadamo se da će se nastaviti uređenje prostora i nakon otvaranja”, kaže.

Na pitanje ide li Pula na nove izbore, sada kada su raskinuli koaliciju s Možemo!, Zoričić odgovara ako treba, ni to nije isključeno.

“Ako će to biti jedan dobar pozitivan reset spremni smo za izbore vjerujem da do toga neće doći. Vjerujem da će sve porjekte za razvoj grada podržavati svi dionici u Gradskom Vijeću. Ako neće, doći će do blokade grada i idemo na nove izbore”, zaključuje Zoričić, izvještava Boris Mišević za RTL Vijesti .

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari