RAB Raketna topovnjača izazvala kaos u Barbatskom kanalu: ‘Potopit će sve!’

Brodice su udarale jedna o drugu i o pristanište, a valovi su se prelijevali preko gata

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Brod koji je prevozio službenike Carine u jednu od njihovih akcija, raketna topovnjača HRM-a, prošlog tjedna stvorila je visoke valove te toliko uzburkao more da su brodice udarale jedna o drugu, a valovi su se prelijevali preko gata.

Prema riječima očevidaca, ponos Hrvatske ratne mornarice kanalom je projurio brzinom od dvadesetak čvorova, što je stvorilo visoke valove.

“Ovaj će cijeli Barbatski kanal potopit kako je pasal! Nije normalan! Neka bude ka šteta, ki plaća? Opet mi”, čuje se na snimljenom videu.

Snimatelj na to dodaje: “Znam da je RH, ali ne mora baš ovako proći kroz kanal! Valovi su već sad viši od metra”.

Prisutni na obali bili su prisiljeni brzo djelovati kako bi spasili svoje brodice od oštećenja. Ljudima koji su upravo u tom trenutku bili obavljali popravke na jednoj od brodica, valovi su razbacali alate na sve strane, prenio je Novi list.

“Ovo nije normalno! Pazi, pazi! Sve je zaplivalo, sve”, čuje se na videu dok ljudi pokušavaju spasiti što se spasiti da.

Prava je sreća da nitko nije ozbiljno stradao. Očevici kažu da je ratni brod usporio kad je posada shvatila što su učinili, ali tad je već bilo prekasno.

Vijesti.hr
Foto: Screenshot/Novi list

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari