RIJEČANI ZAVLADALI MILANOM: Navijačka pjesma u centru i incident na San Siru uvod u povijesnu utakmicu Rijeke

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice, a nakon okončanja incidenta u kojem je nekoliko stotina navijača neko vrijeme bilo blokirano na stadionu atmosfera se ponovno vratila u normalu, a to znači u ovom slučaju – navijačko ludilo!

‘Pokrenuli smo lavinu navijača koji će doći na utakmicu. Velika je to čast za nas, ali i obaveza’, rekao je Matjaž Kek

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su središte Milana u kojem će večeras Rijeka odmjeriti snage protiv ‘Rossonera’ u susretu 2. kola D skupine Europska lige.

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice, a nakon okončanja incidenta u kojem je nekoliko stotina navijača neko vrijeme bilo blokirano na stadionu atmosfera se ponovno vratila u normalu, a to znači u ovom slučaju – navijačko ludilo!

Dio Rijekinih navijača, njih par storina koji su stigli autobusima, talijanska policija je nekoliko sati zadržala na naplatnim kućicama autostrade, a onda ih oko 16 sati sprovela direktno na stadion zabranjujući im odlazak u središte grada.

Ti navijači su se žalili da im nije bilo dozvoljeno otići niti na wc, a kada su se uzdignutih ruku pokušali pribiti kroz policijski kordoin došlo je do uporabe sile od strane policije. Najprije je na navijačeč bačen suzavac, a snagu argumenta zamijenili su udarci pendrecima!

Talijanski mediji optužuju grupu navijača da su putem do stadiona „razbili sedam autobusnih postaja“, bacali petarde i topovske udare i palili baklje. Doduše, baklji je bilo i u samom srcu grada, na Piazi Duomo, no sveprisutni čuvari reda nisu tada intervenirali.

Zbog prevelike navale navijača odjednom, talijanska policija je zatvorila dvije stanice metroa pa su navijači pješke prepraćeni do stadiona.

Inače, interes navijača za odlazak na legendarni San Siro je bio iznimno velik i očekuje se kako će hrvatskog prvaka bodriti više od 4,000 navijača. Bit će to najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.

Navijači su na put kretali osobnim automobilima, brojnim autobusima, te kombi vozilima, a zanimljivo posljednjih dana u Rijeci je bilo nemoguće iznajmiti kombi. Svi su ‘krenuli’ prema Italiji. Dio navijača do Milana je krenuo vlakom iz Trsta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari