PROVJERITE Roditelji oprez: zbog opasnog sastojka keksi za djecu povučeni sa tržišta

Foto: Pixell

Povučeni su keksi s okusom jabuke koji su namjenjeni za djecu zbog prisutnosti opasnog akrilamida, sastojka koji štetno djeluje na živčani sustav

Zbog prisutnosti opasnog akrilamida povučeni su keksi s okusom jabuke koja su namjenjena za djecu, izvjestili su iz Hrvatske agencije za hranu i Ministarstva poljoprivrede.

Naime, riječ je o keksima po nazivom Biskids 6+ s okusom jabuke, pod LOT brojem 171401 s rokom trajanja 3.4.2018. i LOT broja 171905 sa rokom trajanja 12.05.2018.

“Distributer je nizizemska tvrtka Udea, Doornhoek 4040, 5465 TD Veghel, a na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja subjekt u poslovanju s hranom BIOVEGA d.o.o., Ilica 72, Zagreb, putem vlastitih maloprodajnih bio&bio trgovina. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani”, izvjestila je Hrvatska agencija za hranu.

Akrilamid je sastojak poznat u proizvodnji plastike, papira i ljepila, a primjeri trovanja izloženim visokim koncentracijama pokazali su kako djeluje štetno na živčani sustav. Akrilamid se može nalazit i u hrani, a najviše u onoj poput kave, krumpirića, čipsa, keksa i krekera.

Kupce se moli da provjere jesu li kupili navedeni LOT Keksa za djecu s okusom jabuke 150 g Belkorn Biscuits te da proizvod vrate u najbližu bio&bio trgovinu, gdje će im biti osiguran povrat novaca ili zamjenski proizvod, izvjestili su iz Biovege.

Vijesti.hr

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari