Riječanin uzeo svoj križ i krenuo u borbu za djecu s rijetkim bolestima

Put od 180 kilometera završava u Zagrebu, gdje svoj križ želi predati vladajućima na Markovom trgu

Riječanin Saša Pavlić odlučio je propješačiti 180 kilometara od Rijeke do Zagreba i ukazati na nerazmjer u novcu koji država troši na borbene avione i luksuzne aute, dok istodobno novac za skupe lijekove za bolesnu djecu skupljaju građani.

Boli ga nepravda, a dosta mu je negodovanja doma iz fotelje pa je napravio križ i krenuo put Zagreba. Riječanina Sašu presreli smo u Skradu koji je tada već prešao 60 kilometara s jasnim ciljem.

“Nisam bitan ja i moj hod i križ, to je samo da se prenese poruka. Ne mogu živjeti u zemlji u kojoj se na prvo mjesto stavljaju ratni avioni i limuzine dok nam djeca u bolnicama ne dobivaju najbolju terapiju koju svijet ima”, rekao nam je Saša

To je kaže za svu bolesnu djecu koja možda neće dočekati sljedeći Uskrs. Pa križ od dvadeset kilograma nije težak.

“Moja djeca ne trebaju hvala Bogu lijekove, ovo je inspirirano tim događajem da sam u istim novinama istog dana pročitao da djeca ne mogu dobiti lijek jer nema, a dvije stranice dalje, ima tri milijarde kuna za avione”, dodaje Saša.

Spava u šatoru na hladnom u rukavicama, a kroz što prolazi govori i na društvenim mrežama. Javljaju se kaže i krize, no da ide dalje, potiču ga ljudi koji mu donose kolače i bodre ga.

Put od 180 kilometera završava u Zagrebu, gdje svoj križ želi predati vladajućima na Markovom trgu.

“Da se u fond za rijetke lijekove uplaćuje određeni postotak od trošarina, poreza, od bilo čega, da se ne može dogoditi da nijedno dijete dođe i da mu se dođe i kaže nemamo novca za tvoj lijek”, ističe.

Na posebnom računu za skupe lijekove od donacija građana skupljeno je nešto više od milijun kuna. Saša se u Zagrebu očekuje sutra ili prekosutra, a svojoj obitelji poručuje: “Moram pozdraviti svoju djecu, svoju obitelj koju su doma bez mene, sva ova tri dana, Ana, Matea, Sanja, pozdrav. Tata je dobro”.

Andrijana Čičak Božić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari