RIJEČANKA NOVA RAVNATELJICA USKOK-a: Vanja Marušić na dužnost stupa 19. studenoga!

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Marušić je dosad bila županijska državna odvjetnica u Rijeci

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Vanja Marušić je imenovana novom ravnateljicom USKOK-a na vrijeme od četiri godine te je dužna stupiti na dužnost 19. studenog 2018. Otkrio je to u ekskluzivnom intervjuu za RTL DANAS glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Vanja Marušić je od siječnja 2015. godine do današnjeg imenovanja obnašala dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

“Odluka nije bila laka. Vodio sam se interesima DORH-a u cjelini. Gospođa Laptoš je i zamjenica glavnog državnog odvjetnika. Mislim da ima i energije i snage doprinijeti radu DORH-a. Kolegica Marušić je bila uspješna u rukovođenju županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Jedna nova energija, nešto drugačiji pogled na funkcioniranje USKOK-a i mislim da ćemo biti dobar tim”, rekao je Dražen Jelenić.

Koji ste joj savjet dali?

“Da radi samo po zakonu, kao što je i do sada radila. I da ova isturenija funkcija ni na koji način ne treba biti opterećenje za nju nego izazov.”

Godinama se u izvješćima o radu DORH-a spominju loši uvjeti kako općinskih, tako i županijskih državnih ovjetništva pa i USKOK-a. Znači li to nova ravnateljica – novi prostor?

“Nije to nužno povezano jedno s drugim. Gospođa Laptoš je dala veliki obol u pronalaženju novog prostora, kao i u kvalitetnom radu USKOK-a. Uvjeravanja koje imam od strane ministarstva pravosuđa, ako se ništa ne zakomplicira, da bi USKOK u tom prostoru trebao biti na proljeće 2019. Ja sam taj prostor vidio i da me prije netko pitao kako zamišljam idealan prostor za USKOK, ja bih ga tako nacrtao. Ne bih ga otkrio, da ne ureknem, ali vrlo blizu ovog prostora je.”

“Volja obje strane postoji i ja se nadam da ćemo na proljeće biti u novom prostoru.”

Kada nova ravnateljica počinje raditi?

“Stupanje na dužnost bi trebalo biti 19. studenog ako nešto ne pođe po zlu, a nema razloga da pođe.”
Vijesti.hr
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari