NOVI ŠEF ULJANIKA: Nužno je nastaviti poslovanje, tražit ćemo od Vlade pomoć oko plaća

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

U posrnulom Uljaniku predstavljena je nova tročlana Uprava

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Na čelu joj je dosadašnji direktor financija tog brodogradilišta Emil Bulić, a pred njim i kolegama golem je zadatak.

Osim nastavka poslovanja nužno je osigurati i nastavak suradnje s brodovlasnicima, čija je podrška ključna za nastavak poslovanja grupe, poručio je u petak novi predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić, koji je najavio da će tražiti podršku Ministarstva gospodarstva i Vlade kako bi se pronašlo rješenje za isplatu plaća.

Nadzorni odbor Uljanika jučer je imenovao novu Upravu u kojoj su, uz Bulića kao predsjednika, još dva člana – Bojan Blagonić i Milko Mihovilović, a nova se Uprava jutros sastala i s Nadzornim odborom i bivšim vodstvom pulskog brodogradilišta te je i službeno provedena primopredaja.

“Moramo stvoriti preduvjete za isplatu plaće, a prvi korak u tome je razgovor s Ministarstvom gospodarstva te prezentacija našeg plana restrukturiranja koji pokazuje svoju održivost. Na istom sastanku zamolit ćemo za podršku u osiguranju plaće”, istaknuo je.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Novi predsjednik Uprave Uljanika očekuje punu potporu Vlade.

“Očekujem da nas prati u našem programu restrukturiranju, a na nama je da dokažemo svoju opstojnost”, rekao je Bulić.

Odgovarajući na pitanje novinara je li uskoro na pomolu “raskid braka” s riječkim 3. majem, Bulić je istaknuo kako se s tom tvrdnjom ne slaže.

Uljanik i 3. maj su jedna grupa te djeluju kao jedna kompanija, rekao je Bulić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari