Sjajan promotivni film Rijeke “I miss you” osvojio 2. mjesto na filmskom festivalu u Berlinu!

Foto: Screenshot

U sklopu filmskog festivala prijavljeni su promotivni filmovi velikog broja poznatih destinacija iz cijelog svijeta

Promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film Rijeka – I miss you osvojio je nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu.

Ove godine iznimno radi otkazivanja najvećeg turističkog sajma ITB u Berlinu nije održana svečana ceremonija dodjeljivanja nagrada, no riječki promotivni film u velikoj konkurenciji osvojio je značajno drugo mjesto u kategoriji City International / Međunarodni gradovi.

U sklopu filmskog festivala prijavljeni su promotivni filmovi velikog broja poznatih destinacija iz cijelog svijeta koji su pregledani i ocijenjeni od strane 45 članova posebnog žirija. Članovi žirija su specijalisti svojih struka i predstavnici putničkih agencija, profesora, studenata, direktora i uprava, ministarstava i umjetnika.

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari