U KIJEVU

Video | Snimka iz Ukrajine: Žena iz automobila baca Molotovljev koktel na tenk!

Uz ceste u Kijevu osvanuli su jumbo plakati na ruskom: ‘Ruski vojnici, je**te se’, ‘Nemojte postati ubojice’, ‘Vratite se kući’

Peti dana ruske invazije na Ukrajinu, ruska vojska napredovala je prema velikim ukrajinskim gradovima, ali bilježe se i ulične borbe.

Društvene mreže pune su snimki uličnih okršaja, a  snimljene su ili iz obližnjih kuća i zgrada ili sa samog bojišta.

Stanovnici Kijeva, mahom dobrovoljci, organiziraju svoju obranu i nastojat će pružiti otpor ruskim vojnicima.

Uz ceste u Kijevu osvanuli su jumbo plakati na ruskom: “Ruski vojnici, je**te se”, “Nemojte postati ubojice”, “Vratite se kući.”

Za Harkiv su se tijekom jučerašnjeg dana vodile snažne borbe, kada su ruska oklopna vozila ušla u grad.

Te su borbe rezultirale povratkom Harkiva pod punu kontrolu ukrajinske vojske, kako je jučer oko podneva javio tamošnji gradonačelnik Oleh Sinegubov.

Na kontrolnim punktovima, gdje se provjeravaju vozila, ljudi se pozdravljaju sa “slava Ukrajini”, a na to se odgovara sa “slava herojima”. Domoljubni pozdrav služi i kao propusnica. Može se čuti i “smrt Moskovljanima”.

Deseci volontera pristigli su autobusom i postavljaju strateški obrambeni punkt u četvrti Obolon, na sjeveru Kijeva, gdje se već vode žestoke borbe. Provjeravaju opremu, pune oružje streljivom i prilagođavaju pancirke onima koji ih imaju. Spremaju Molotovljeve koktele.

Novinar Kijev Independenta Ilija Ponomarenko objavio je snimku na kojoj se vidi kako žena iz automobila gađa tenk Molotovljevim koktelom. “Ovo je cool. Rusi, jeste li sigurni da želite rat s ovom nacijom?” napisao je uz Tweetu, donose RTL Vijesti.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari