OBLJETNICA POKOLJA I PRAVOSLAVNI USKRS

Snimke incidenta iz Borova: Skupina mladića prošla kroz mjesto uzvikujući ‘Ubij Srbina!’

Građani su pozvali policiju, a privedeno je desetak osoba

U Borovu se danas obilježava 30 godina od ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su 1991. godine pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili i masakrirali.

No, nije sve prošlo mirno i bez incidenta.

Kako se vidi na snimci koju je na Facebooku objavila Općina Borovo, grupa muškaraca, nakon što je položila vijence, marširala je kroz mjesto uz povike “ubij Srbina”.

Drugi video objavljen je na YT kanalu Borovo BadBlueBoys gdje su čuje da uzvikuju i “Oj hrvatska mati Srbe ćemo klati”. Iza njih je bilo policijsko vozilo, pišu Vijesti.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=fPE7tjNMeOM&t=25s

Kako je za 24 sata potvrdio glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković, skupina se prvo trebala najaviti, ali to nisu učinili.

“Policiju su pozvali stanovnici. Privedeno je desetak ljudi i istraga je u tijeku. Vjerojatno će biti prekršajno prijavljeni”, rekao je glasnogovornik policije.

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, održat će povodom ovog incidenta izvanrednu konferenciju u 14 sati u Zagrebu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari