SPEKTAKULARNA SNIMKA Pogledajte kako je izgledao let prvog hrvatskog pilota u F-16

Pukovnik Željko Ninić ostvario je prvi let u dvosjedu izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F-16 ‘Barak’

Zapovjednik 91. zrakoplovne baze, pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Željko Ninić u ponedjeljak, 9. travnja 2018. godine ostvario je prvi let u dvosjedu izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F-16 Barak u izraelskoj zračnoj bazi “Ramat David”.

Tim je letom pukovnik Ninić postao prvi hrvatski pilot u povijesti koji je letio izraelskim F-16 avionom tipa Barak.

Pukovnik Ninić: ‘Avion je odličan. Jak i moćan u bilo kojem pogledu’

Reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić posjetila je izraelsku vojnu bazu Ramat David gdje se nalaze borbeni avioni F-16 koje Hrvatska kupuje od Izraela.

U zrakoplovnoj bazi Ramat David na sjeveru Izraela jutros je hrvatski pilot pukovnik Željko Ninić prvi put pilotirao borbenim zrakoplovom F-16 c/d Barak koje nabavlja MORH.

Evo dok je glava jos vruća – osjećaj? Prvi dojmovi?

“Meni izvrstan. Imam iskustva na letu F16, međutim Barak je jasan kod kojeg se vidi napredak u tehnologiji, modernizacija kabina i ukupan dojam je izvrstan. Mogu vam reći da nisam mogao zaželjeti bolje jutro nego probati avion koji ćemo uskoro vidjeti s hrvatskim oznakama i našim dečkima unutra”, rekao je za RTL pukovnik Željko Ninić.

Let je trajao 44 minute. Letjeli su na zapad, prema Mrtvom moru, iza Tel Aviva do granice s Gazom pa na istok južno od Jeruzalema prema Mrtvom moru.

“Avion je odličan. Jak. Moćan u bilo kojem pogledu. Kabina je krasno sređena. Imate situaciju pod kontrolom. Imali smo prilike letjeti iznad nekih područja o kojima nisam mogao ni sanjati da ću imati priliku letjeti i vidjeti ih”, kazao je Ninić za RTL.

Vijesti.hr/Ivana Ivanda Rožić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari