Sredinom kolovoza počinje povrat poreza, iz Porezne poručuju: ‘Većina posla je obavljena’

Povrat poreza kreće sredinom kolovoza. Iz Porezne uprave nas uvjeravaju da su odradili veći dio posla i pozivaju građane da provjere račune na koje će im novac biti uplaćen

Od prošle godine nema više onih redova u Poreznoj upravi – jer za većinu građana se godišnji obračun automatski izrađuje u posebnom postupku. Zasad je otpremljena ukupno 958 tisuća rješenja. Neki rješenja još čekaju.

“Kad bih znala da ću dobit dosta novca to bi bilo zaista krasno, ali ne znam hoću li dobiti, neću li dobiti, nemam pojma”, Tina, Zagreb.

“Uvijek se nadam, a dobijem veoma malo”, Ljiljana, Zagreb.

Iz Porezne uprave poručuju da je veći dio posla odrađen.

“Procjene su da će se izdati negdje oko 1,1 milijun rješenja za obveznike s pravom na povrat, dok oko 100 tisuća obveznika će imati obvezu uplate. Nema zastoja niti ih očekujemo”, Božidar Kutleša, Porezna uprava, Područni ured Zagreb.

Poreznici upozoravaju da će povrati biti upućeni na račune koji su im bili dostupni. U slučaju da porezni obveznik nema otvoren račun u banci, dobit će gotovinski nalog za isplatu. Prijavu su samostalno morali dostaviti samo privatnici, poput obrtnika koji vode poslovne knjige, te građani s oporezivim prihodima.
Ivan Skorin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari