ŠTETA U MILIJUNIMA EURA: Propao posao s hidroavionima na Jadranu, najavljeno 130 otkaza

Od kolovoza letovi su obustavljeni po direktivi Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo koja brine o sigurnosti letenja

Iz Splita stiže konačna potvrda propasti posla s hidroavionima na Jadranu. Kao glavnog krivca, vlasnik navodi administraciju i Agenciju za civilno zrakoplovstvo koja im je već nekoliko puta prizemljila flotu. Najavljuju 130 otkaza i odlazak iz Hrvatske.

Od 2014. kada su počeli letjeti – hidroavioni su povezali 15 destinacija od Ancone u Italiji, preko hrvatskih otoka do Zagreba.

No, od kolovoza letovi su obustavljeni po direktivi Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo koja brine o sigurnosti letenja. Prvi čovjek ECA već je u Crnoj Gori gdje širi poslovanje tvrtke.

“Naši investitori su odlučili da se obustave svi letovi dok se ova situacija ne razriješi, više neće financirati ovaj projekt”, kazao je Klaus Dieter Martin, direktor ECA FONO.

Agencija za civilno zrakoplovstvo u međuvremenu je avioprijevozniku odobrila let jednim zrakoplovom dok tri druga odobrenje nisu dobila.

Iz ECA zamjerke agencije demantiraju: “Sve pronalaske koje nam je Agencija dala predali smo na analizu osmorici neovisnih stručnjaka u Hrvatskoj i inozemstvu. Svi su došli do zaključka kako zabrana letenja nije opravdana”, tvrdi Martin.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo kaže kako samo brinu o sigurnosti zračnog prometa: “Želimo napomenuti kako su ovakvi medijski istupi Europskog obalnog prijevoznika d.o.o., samo jedan u nizu pritisaka koji imaju za cilj utjecati na naše odluke”.

No, njemačka tvrtka tužila je Agenciju – tvrde da štetu mjere u milijunima eura. Iako zbog velikih gubitaka moraju otpustiti više od stotinu zaposlenika, tvrde kako se tvrtka u Hrvatskoj još neće ugasiti.

Ilija Radić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari