HIDROAVIONI OPET LETE OBALOM! Zbog opasnih propusta prvo im je povučena pa vraćena licenca, a sada od države traže 5,5 milijuna kuna

‘Učinili smo sve pripremne radnje da bi tvrtka nastavila s operacijama u ovoj godini, iz tog razloga su raspisani i natječaji za nove radnike’

Tvrtka “European Coastal Airlines” po svemu sudeći spremna je ponovno započeti s redovitim hidroavionskim linijama kojima spajaju kopno i otoke. Menadžer u ECA-i Zdravko Delić potvrdio je kako su njihovi hidroavioni spremni za plovidbu i uzlijetanje, piše Slobodna Dalmacija.

“Učinili smo sve pripremne radnje da bi tvrtka nastavila s operacijama u ovoj godini, iz tog razloga su raspisani i natječaji za nove radnike. Odluka o nastavku rada je odluka dioničara društva, koja će biti donesena najkasnije do kraja ovog mjeseca. Tada bi trebali znati i datume od kojih bi počeli s redovnim radom”, kazao nam je Delić.

Uz natječaje za radnike na pristaništima u Splitu, Malom Lošinju, Jelsi, Veloj Luci i Rijeci, do 23. veljače kada istječe rok za prijavu, traže i radnike u ugostiteljskim objektima u pristaništima, kao i one koji će istovremeno obavljati i prodaju zrakoplovnih karata. Za dio poslova napominje se kako se obavljaju na otvorenom, u svim vremenskim uvjetima uz upotrebu zaštitne opreme, te kako zbog poslova povezanih s postupcima u izvanrednim situacijama kandidati moraju biti u dobroj fizičkoj kondiciji. Iz ECA-e su kandidate obavijestili kako će odabranima stjecanje potrebnih znanja i licencija omogućiti kroz niz teoretskih i praktičnih obuka u sjedištu tvrtke i u pristaništima.

Usprkos dva sudska postupka koja su protiv njih podignuta iz “European Coastal Airlines”, iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo potvrdili su nam da ništa ne priječi hidroavione u novom polijetanju.

“Europski obalni avioprijevoznik d.o.o. posjeduje valjanu Svjedodžbu zračnog prijevoznika za komercijalni zračni prijevoz, kao i Odobrenje za vođenje kontinuirane plovidbenosti. Odobrenje im je izdano još 2014. godine, a nakon što je bilo privremeno oduzeto sredinom kolovoza prošle godine, vraćeno je krajem istog mjeseca”, potvrdio nam je Eduard Šoštarić, glasnogovornik Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prošlog ljeta CCAA je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora privremeno oduzela ECA-i dozvole i licencije, čime im je prizemljila sva četiri hidroaviona. Na jesen su uslijedile dvije tužbe, prva podignuta na Upravnom sudu, kojom osporavaju rješenje o prizemljenju koje im je izdala Agencija, te druga podignuta na Trgovačkom sudu, a kojom ECA traži naknadu štete od 5,5 milijuna kuna nastale u kolovozu i rujnu 2016. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari