STRANKA U RASULU: Nastavlja li se val odlazaka iz SDP-a?

Foto: Ilustracija (Nel Pavletić/Pixsell)

Godinu na izmaku obilježio je konstantni pad rejtinga SDP-a za što Bernardić iz Rijeke poručuje da je pokušaj manipulacije od strane vladajućih

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Dok se članstvo nastavlja osipati, na stranačkom okupljanju u Rijeci Davor Bernardić i dalje uvjerava: “Ono što vam garantiram je da je SDP najjača opozicijska stranka koja je sutra spremna preuzeti odgovornost za RH. Sve što se radi je organizirani pokušaj rušenja SDP-a”.

No, rukavice bacaju i oni oko njega. To što je SDP ostao bez osmero zastupnika, samo ove godine bez čak šestero, Bernardića nikada nije zabrinjavalo. “Mogu samo reći da im svima želim sretan put, puno sreće u životu”, poručuje Bernardić.

Da je on problem ili barem dio problema nije prepoznao ni kada je od istaknutih članova dobio otvoreno pismo da se povuće. Istovremeno nazaduje rejting SDP-a koji kontinuirano pada tijekom cijele godine.

“Ja ne vjerujem da će napraviti to dobrovoljno nikada nego ćemo vjerojatno morati ići još nekoliko postotnih poena niže da možda još i neki kolege i kolegice iz Glavnog odbora shvate da bi trebali promijeniti glavnog prodavača socjaldemokracije, a to je Davor Bernardić”, kazao je Siniša Hajdaš Dončić.

Dotada realna su očekivanja nastavak rasta Živog zida. “Potporu crpimo iz svih bazena, iz svih biračkih tijela, pa tako i od SDP-a, ali naš rast je rezultat onoga što smo mi radili, a ne onoga što SDP je radio ili nije radio”, kazao je Ivan Vilibor Sinčić, šef Živog zida.

I dok se Bernadićevi oponenti nadaju da je s odlascima iz stranke gotovo: “Mislim da je sezona preletavanja vjerojatno za SDP završena. Ne mogu ono decidirano tvrditi da se neće dogoditi još neki odlasci, ali ne vjerujem da bi baš ljudi odlazili ovi koji su ostali”, smatra Hajdaš Dončić.

I za ove preostale Bernadić nije siguran. Pa je i za Badnjak poručio: “Što se tiće izdajica i sluga HDZ-a – to nikad ne znate”.

Spominjalo se da bi stranku mogli napustiti i Nenad Stazić i Boris Lalovac, no za RTL to zasada demantiraju. No realno je u svoj ostanak najsigurniji upravo Bernardić.
Damira Gregoret

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari