Strašne scene iz Italije: Vojska kamionima odvozi tijela žrtava koronavirusa!

Foto: Twitter footballitalia

Italija je naredila vojsci da odveze tijela iz Bergama, grada u središtu epidemije koronavirusa preplavljenog sprovodima, dok se vlasti pripremaju produljiti mjere karantene širom zemlje

Video snimke lokalnih stanovnika u Bergamu, sjeveroistočno od Milana, objavljene na internetskoj stranici lokalnog lista Eco di Bergamo pokazuju dugu kolonu vojnih kamiona koji se noću kreću ulicama te premještaju lijesove s gradskoga groblja.

Pogledajte VIDEO:

Vojni glasnogovornik potvrdio je u četvrtak da je 15 kamiona i 50 vojnika raspoređeno da preveze tijela u susjedne pokrajine.

Ranije su lokalne vlasti u Bergamu uputile apel za pomoć u kremiranju jer je njihov krematorij preplavljen tijelima.

Italija je prijavila najveće povećanje broja umrlih od koronavirusa u jednom danu – 475 – čime su ukupne brojke porasle na gotovo 3000.

Više je od 300 umrlih samo u Lombardiji, gdje se nalazi Bergamo, najteže pogođena pokrajina s više od 4000 slučajeva.

Italija je ušla u karantenu prije ostalih europskih zemalja, ali broj zaraženih i dalje raste pa vlada razmatra strože mjere kojima bi se dodatno ograničilo već strogo ograničeno kretanje na otvorenome.

List Corriere della Sera u četvrtak prenosi izjavu premijera Giuseppea Contea koji kaže da će vlada produljiti izvanredne mjere, škole ostaju zatvorene kao i mnoge tvrtke.

Mjere nalažu da je većina trgovina zatvorena najmanje do 25. ožujka, a škole do 3. travnja.

Zdravstvene službe u Lombardiji na rubu snaga

Slike vojnih kamiona koji prenose tijela pokazuju razmjere poslova koje obavljaju zdravstvene službe u najteže pogođenim sjevernim pokrajinama blizu točke pucanja u ovoj kriznoj situaciji.

Giacomo Angeloni, mjesni dužnosnik nadležan za groblje u Bergamu, rekao je ranije ovaj tjedan da krematorij radi danonoćno te da se kremira 24 tijela na dan, gotovo dvostruko od normalnog maksimuma te da ne može tako nastaviti.

Tijela je toliko da su morali maknuti klupe u crkvi da izlože mnogobrojne lijesove, ali se svaki dan donose nova tijela.

Guverner Lombardije Attilio Fontana rekao je da su liječnici i medicinske sestre na rubu snaga.

“Brinem se da bi mogli tjelesno i duševno podleći, jer ako oni podlegnu, dogodit će se zaista katastrofa”, rekao je Angeloni za Radio Capital.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari