PRIČA IZ HRVATSKE

“STVAR JE PRINCIPA” Odvjetnica svojim ‘Roverom’ prkosi parking službi i s policijom igra “križić-kružić”!

Screenshot RTL

Zadarska odvjetnica zainatila se u namjeri da dokaže kako su svi ispisani prekršaji protuzakoniti

Ivana Raspović, odvjetnica iz Zadra, svoj luksuzni terenac ostavlja na neobilježenom dijelu parkinga te tako prkosi policiji i parking službi. Igru koju s njima igra nazvala je križić-kružić. Zadarska odvjetnica zainatila se u namjeri da dokaže kako su svi ispisani prekršaji protuzakoniti, javlja RTL Danas.

Policija je naknadno poništila prijave, a poruka koju im je odvjetnica ostavila postala je viralni hit. Posljednje “slobodne” kvadrate na dijelu Liburnske obale, neobilježene kao parkirno mjesto ili mjesto zabranjeno za parkiranje, odvjetnica Raspović je odlučila obraniti tako što stalno parkira svoj stari ili novi automobil.

Više u VIDEOPRILOGU:

“U trenutku kad niste tu, iscrta vam X, ja se pomaknem naprijed, tako isto neko vrijeme opet X, pa treći put X. Dođem tu, iscrtaju ovaj tu X, pa onda onaj iza. Valjda iscrtavaju grad onako kako njima odgovara, ali bez nekih zakonskih osnova”, kaže odvjetnica za RTL Danas.

‘Radi se o principu’

Poslije niza ispisanih prekršaja, policajcima je na automobilu ostavila poruku koja je postala viralni hit. Poručila im je da će novcem dobivenim tužbama moći kupiti novi luksuzni automobil. Tjera inat, kaže, ne zato što je bahata, nego zato što ima zakonsko uporište.

“Ovdje se radi o principu. Ja tu stanem i ako to nije prekršaj, i nije zona parkirališta, meni tu zapravo nitko ništa ne može… Ljudi najčešće sve prepuštaju slučaju, a za svako pravo se treba izboriti”, kaže Zadranka.

U mjesec dana dobila 6 kazni po 500 kn – ali to neće biti plaćeno

Odvjetničin crni terenac “usidren” uz parking kraj tržnice i ribarnice je u međuvremenu postao atrakcija. S pričom odvjetnice upoznati su svi prolaznici s kojima je ekipa RTL-a Danas razgovarala. Ona je na sudu uspjela dokazati i da je izdavanje dnevnih karata za parking nelegalno.

“Gospođa je u pravu. Lipe poruke napiše, vidio sam i to. Svaki dan tu prolazim. I auto je uvijek tu”, kaže Branko Kunštek. “Ako postoji ta jedna caka koja nije pokrivena, zašto ne”, pita se Ilir Joza. “Da nije u pravu i da ga ne smije tu parkirati, pauk bi ga odnija i ne bi ga tu bilo. Stvar bi bila riješena. Znači da je vjerojatno u pravu”, jasno će Mate Biloglav.

 

Iz parking službe u Zadru “Obale i lučica”, poručili su da odvjetnica trenutno nije na njihovoj površini, pa nisu u postupanju. A policija, koja je prijavama “štitila komunikacijski prostor na parkingu”, u međuvremenu je povukla prijave jer se ipak ne radi o prometnom prekršaju, javlja RTL Danas.

Tako neće biti plaćeno šest kazni po 500 kuna koje su skupljene u mjesec dana. Ukupno je riječ o iznosu od 3.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari