Svećenika proganja zaljubljena župljanka: ‘Jako je ljubomorna! Muž? Nije reagirao’

Zbog neuzvraćene ljubavi prijetila je 40-godišnjem župniku, rekla je da će ga uništiti i učiniti sve da ga izbace iz župe

Priča dana u Sloveniji je ispovijest mladog župnika u kojeg se, kako se požalio vjernicima, zaljubila jedna starija gospođa i to toliko jako da ga ne pušta na miru.

Svećenik iz Murske Sobote kaže da ta dama, čak i kad bi se on htio oženiti i osnovati obitelj, ne bi bila njegov izbor.

Čak je i na oglasnu ploču u svojoj župi stavio poruku: “Uvjeravam vas, dragi župljani, nemam ništa s tom ženom!”

“Ruka mi drhti dok ti pišem ovo pismo jer svaku noć te sanjam. Želim poljubiti tvoju novu bradu.”

Progoni ga u crkvi, ali i izvan nje

Župnika iz Murske Sobote subotom i nedjeljom, petkom i svetkom terorizira jedna vjernica. Šalje mu hrpu ljubavnih pisama.

“Ta priča je počela prije nekoliko godina. Naime, ta je gospođa bila na jednom pogrebu i od tada redovito dolazi u crkvu”, kaže Goran Kuhar, župnik iz Murske Sobote.

U crkvi se zaljubljena 60-godišnjakinja zadrži jedino ako misu služi župnik Goran jer ona dolazi zbog njega, a ne zbog svete mise. Uvijek sjedne na isto mjesto kako bi imala što bolji pogled na župnika. Progoni ga u crkvi, ali i izvan nje.

“Ako malo više razgovaram ili se družim s drugim gospođama, ona postane smrtni neprijatelj.” Je li ljubomorna? “Jako, jako… Štiti me kao medvjedica svoje mlado, ali gospođa ima supruga i obitelj koji se brinu o njoj”, tvrdi.

Zbog neuzvraćene ljubavi prijetila mu je. Rekla je da će ga uništiti i učiniti sve da ga izbace iz župe, što je zabrinulo i kapelana koji je stao na župnikovu stranu.

“Da bih ga obranio. Kritiziran sam zbog toga pa su mi rekli da je bolje da budem zidar nego svećenik”, kaže kapelan Aljaž Baša.

Župnik je pisma proslijedio i njezinu suprugu – ali uzalud.

“Jer sam mu htio dati do znanja da pokuša riješiti tu situaciju kod kuće i da razgovara sa ženom.” I što kaže muž? “Muž se nije oglasio, nije reagirao”, ističe Kuhar.

Gospođa pisma piše i dalje, a ispred vrata mu ostavlja i darove: odjeću, satove, aparat za brijanje… koje on prosljeđuje siromašnima. To ju je dodatno razbjesnilo.

“Dala mi je na znanje, ako me ne bude mogla uništiti na drukčiji način, poslužit će se magijom, gatanjem i prokletstvom. Meni osobno je žalosno da udana žena u 60-im godinama, vjerojatno već baka, radi takve gluposti. To je stresno”, iskreno će.

“S ovom gospođom nemam i neću imati ništa”

Ne pušta ga na miru. Opsjednuta je njime. Župnik nije znao ni kud bi ni što bi pa je svoju priču odlučio podijeliti s javnosti.

“Da sam se želio vjenčati i imati obitelj, ta gospođa sigurno ne bi bila moj izbor. Želim ostati svećenik pa svima poručujem da s ovom gospođom nemam i neću imati ništa. Svećenstvo je za mene predragocjeno da bih ga mogao napustiti”, jasno će.

Dobio je potporu i biskupa. Pohvalio ga je za hrabrost jer je, kaže, zaštitu koju mu nije dala policija – potražio pred kamerama. Na sjeveru Slovenije nadaju se da će uz medijsku i Božju pomoć uspjeti spasiti svećenika od zaljubljene župljanke.
Kristina Čirjak

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari