ŠTO MU JE POMRAČILO UM?

Svi detalji stravičnog trostrukog ubojstva djece koje je zgrozilo Hrvatsku. I iskusne policajce ovaj je slučaj shrvao

RTL

Ni policija u ovoj obitelji nikad nije intervenirala. No ipak, nameće se pitanje je li itko i tko, mogao spriječiti ovaj strašni čin?

Stravično trostruko ubojstvo djece zgrozilo je Hrvatsku. Blizance stare sedam i dječaka starog četiri godine ugušio je vlastiti otac.

Riječ je o 56-godišnjem državljaninu Austrije koji se s majkom djece, s kojom je dijelio skrbništvo, rastao prije tri godine. Život je pokušao oduzeti i sebi. Njihova odjeća je još tu, ali njih troje više nema. Presudio im je onaj koji ih je od svakog zla trebao zaštiti- vlastiti otac.

I iskusne policajce ovaj je slučaj shrvao, donosi RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Iskoristila bi priliku da kao policijska službenica, a isto tako i u svoje osobno ime kao majka i roditelj iskažem izraze iskrene sućuti majci i članovima šire obitelji. I isto tako, mogu vam napomenuti da će policijskim službenicima, obzirom da se radi o vrlo traumatičnom događaju, biti pružena stručna pomoć”, rekla je Nikolina Grubišić Požar, voditeljica odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji.

Da nešto nije u redu dao je naslutiti poziv koji su primili oko dva ujutro. Prijatelj Heralda Kopitza prijavio je da sumnja kako se želi ubiti. Povod je bilo svojevrsno oproštajno pismo ubojice kojeg je nešto iza ponoć objavio na svojoj Facebook stranici:

Zbogom svima! Otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me je zbog moje bivše supruge, bila je vrlo zla prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušavao posljednju godinu i pol nije pomoglo. Čak mi ni moja braća iz masona nisu pomogli, nisu se na kraju željeli ni javiti na telefon. Samo su mi najbolji prijatelj i moj brat pomogli koliko su mogli. Ali sada, ovo je kraj. Doviđenja. Harald Kopitz

No, nije bila riječ o samoubojstvu nego o nečem puno gorem. Kad je policija došla djeca već nisu davala znakove života. Prve informacije govore da su ugušena.

“Užas, nemam što reći za to. Troje djece, užasno nešto. Užasno nešto, zaista, nemam riječi. Katastrofa”, rekao je Dražen Rončević, Mlinovi.

“Katastrofa, ne znam što bi ja rekla. Je l’ on živ? Je l” ostao živ?”, pitala je Štefanija Fulir, dodajući: “Znate što bih ja napravila da sam ja majka te djece”.
Majka djece primljena je na hitnom prijemu bolnice u Dubrovniku. Oca ubojicu policajci su zatekli, kako su liječnici rekli, sužene svijesti no sada je stabilno.

“Apsolutno se rade svi mogući nalazi zbog sumnje da je bio pod utjecajem psihofarmaka, ali to ne možemo decidirano reći”, ističe Davor Vagić, ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice.

Što je točno pomračilo um nekada uspješnom financijskom stručnjaku teško se može i nagađati. Obitelj je tijekom 2018. bila u centru za socijalnu skrb tijekom obveznog savjetovanja koji je standardni postupak za sve obitelji koji se razvode.

“Oni su došli zajednički s unaprijed postignutim dogovorom dakle, sporazumno o zajedničkoj korisničkoj skrbi i nakon toga nije bilo postupanja dijela u Centru za socijalnu skrb”, naglasila je Margeta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Ni policija u ovoj obitelji nikad nije intervenirala. No ipak, nameće se pitanje je li itko i tko, mogao spriječiti ovaj strašni čin?, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari