PROGNOZA VRE

Tjedna prognoza vremena: Stiže promjena, a potom – njih još nekoliko!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Iako u polju povišenog tlaka, zbog blizine ciklone u Sredozemlju i velike razlike u tlaku kraj vikenda obilježilo je stabilno, ali na moru i vjetrovito vrijeme.

PONEDJELJAK

Oblaka će biti malo ili nimalo pa će u unutrašnjosti opet biti mraza pri tlu. No, po kotlinama i osobito uz rijeke može biti guste magle, a nakon nje i niske slojevite naoblake koja se ponegdje na zapadu na širem karlovačkom području i u Lici može dulje zadržati. Bura počinje popuštati, no još će u početku biti umjerena, mjestimice jaka, posebice pod Velebitom.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, tek krajem dana uz nešto više oblaka. Mirno, bez vjetra, ali čak za nijansu hladnije, najviša temperatura između 10 i 13 °C, gdje dulje bude magle, naravno, niže od toga.

Više u VIDEOPRILOGU:

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano, zapuhat će slab do ponegdje umjeren istočni i jugoistočni vjetar, ali ostaje razmjerno svježe uz 13-14 °C.

U Dalmaciji sunčano, u početku vedro, a do kraja dana na sjevernom dijelu sve više visokih oblaka. Jače naoblačenje kasno navečer. Bura će oslabjeti, okrenuti uz obalu na slab istočnjak, a na otvorenome i jugo. Temperatura bez veće promjene, ali će se činiti malo ugodnije.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano uz tek ponegdje još samo slabu do umjerenu buru. No, postupno će rasti naoblaka, osobito u večernjim satima. Temperatura u gorju oko 10 °C, a na moru između 17 i 19 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu promjenjivije. U utorak pretežno oblačno po jugu uz kišu i pljuskove, čini se češće na sjevernom i srednjem dijelu. I nakon toga se ne može računati na sasvim suho vrijeme, ali će oborina biti znatno rjeđa, uglavnom samo sporadična i to u Dalmaciji. Nakon kratke južine, u srijedu opet jake i vrlo jaka bura, koja nam ove godine puše gotovo cijelog listopada. Malo mirnije od četvrtka, a temperatura samo za nijansu viša.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U utorak mala promjena. U početku uz češću i rasprostranjeniju te dugotrajniju maglu, a stizati će danju još tmurnijih oblaka pa do večeri može sporadično pasti i malo kiše, prije svega u gorju. Zaostalih oblaka će biti još tijekom srijede, a zatim sve sunčanije, ali ujutro uz sve češću, od petka i dugotrajniju jutarnju maglu. Ostaje svježe, no jutra ipak malo manje hladna, donosi Dorian Ribarić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari