TKO JE KUPIO PRESRETAČA? Pogledajte kako izgleda javna dražba isluženih državnih vozila

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Iako su početne cijene jako niske, na dražbi se višestruko povećaju, pa mnogi ostanu i praznih ruku

U Sesvetama je održana javna dražba na kojoj je građanima ponuđeno 150 vozila koja su donedavno koristila ministarstva, državne ceste i agencije. Iako su početne cijene bile jako niske, licitacijom su se višestruko povećavale. Najskuplji eksponat prodan je za čak 100 tisuća kuna.

Srebrni mercedes c 320 cdi donedavno je presretao vozače i sijao strah na autocesti. Od danas je u civilnim rukama. Za početnu cijenu od 9 400 kuna ponuđen je na javnoj dražbi. A nadmetanje je počelo žestoko.

Toliko je ponudio Miljen Pavlović, no nije bilo dovoljno.

Zašto niste išli dalje?

“Nema dalje, Vozilo najvjerojatnije nije ispravno, u 90% slučajeva, Ne, ne, nee… ima još”, kaže nam Miljen Pavlović iz Zagreba.

I bilo je – još 149 automobila, kombija i kamiona koje su koristile razne državne institucije i agencije. Osim mercedesa, pažnju je privukao i BMW serije 5 iz 2002. u kojem se vozio nekadašnji ministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarić. Ipak, najveću cijenu od čak 100 000 kuna dosegao je mercedesov kamion.

“Tu se radilo o kamionu koji inače dosta tržišno vrijedi tako da nije čudno što je tako velika uplata bila”, ističe Mario Perić, voditelj dražbe.

Iako su početne cijene jako niske, na dražbi se višestruko povećaju, pa mnogi ostanu i praznih ruku.

“Za sina sam motor BMW, a za sebe sam astru jednu. Dosta je mlada, ali isto je otišla cijena četverostruko u odnosu na ono što sam ja”, govori nam Martin Marušić.

Svi ovi ljudi automobile kupuju gotovo na neviđeno. Imali su priliku razgledat ih, ali bez da ulaze u njih ili detaljno pregledavaju stanje motora. No, iskusno oko zna na što treba obratiti pažnju.

“Unutra kak je sjedala i to, u kakvom je stanju. Ako je dobar lak, ako nema ogrebotina, ako su nove gume onda je dobar auto”, tvrdi Ivo.

Nakon tri sata, prodana su gotovo sva ponuđena vozila, čak i ona u lošem stanju.

“Na ovakvim dražbama uprihodujemo oko dva milijuna kuna koji se uplaćuju u državni proračun”, kaže Mario Perić, voditelj dražbe.

Ono što je preostalo, čekat će novu dražbu.
Ilija Radić

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari