Trenutak užasa! Kamera uhvatila sudar brodova na Dunavu: ‘Male su šanse da će biti još preživjelih’

U prevrtanju broda nakon sudara s drugim brodom na Dunavu u Budimpešti poginulo je najmanje 7 ljudi, a oko 20 ih se još smatra nestalima

Mađarski mediji objavili su video snimku nesreće na Dunavu, a trenutak tragedije ulovila je kamera s obližnjeg hotela.

Podsjetimo, u prevrtanju turističke riječne brodice, nakon sudara s drugim brodom, na Dunavu u Budimpešti, prema posljednjim informacijama, poginulo je 7 ljudi, a oko 20 ih se još smatra nestalima. (OVDJE).

Poginuli i nestali su većinom južnokorejski turisti. Brodica je bila privezana u blizini zgrade mađarskog parlamenta kada ju je udarilo drugo turističko plovilo, na brodici su bila 33 putnika i dvoje članova posade.

Na Dunavu je u tijeku velika akcija spašavanja. Sedam tijela je pronađeno, a još nekoliko osoba je spašeno i prevezeno u bolnicu, rekao je Pal Gyorfi iz mađarske Nacionalne medicinske službe. No, dužnosnici su kazali da je još oko 20 nestalih, piše Euronews.

“Ne usuđujem se reći da nema nade, rekao bih da su minimalne šanse da će biti još preživjelih”, rekao je Pal Gyorfi, glasnogovornik mađarske Hitne službe.

Olupinu će na površinu izvući brod dizalica, ali se još uvijek ne zna kada će početi izvlačenje. Olupina broda nalazi se na dnu Dunava, nekoliko metara od mosta Margaret.

Zbog slabe vidljivosti, jakih struja i visokog vodostaja, roniocima je gotovo nemoguće doći do potonulog broda.

Vodostaj Dunava porastao je zbog jakih kiša, uzrokujući snažne struje. Iz rijeke je do sada izvučeno 14 ljudi, prenosi Independent, od kojih je osmero poginulo.

https://twitter.com/RT_com/status/1134001071695781889?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1134001071695781889&ref_url=https%3A%2F%2Fvijesti.rtl.hr%2Fnovosti%2Fsvijet%2F3498161%2Fvideo-trenutak-uzasa-kamera-s-hotela-uhvatila-sudar-brodova-na-dunavu%2F

Dužnosnici kažu kako se najmanje 19 osoba još uvijek vodi kao nestalo. Nekoliko ljudi je odvedeno u bolnicu, a barem jednu osobu moralo se oživljavati. Ministarstvo vanjskih poslova Južne Koreje potvrdilo je kako je nestalo 19 Korejaca i dodalo kako vlada planira poslati tim dužnosnika u Mađarsku, dodajući kako će biti omogućeno savjetovanje za obitelji žrtava.

I.Kri
Foto: Screenshot/YouTube

Više u VIDEOPRILOGU: