U HRVATSKOJ GA JOŠ NEMA

Trumpov čarobni lijek koriste Nijemci, Srbi… Zašto ga još uvijek nema u Hrvatskoj?

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Trumpov čudotvorni lijek u Americi je u široj upotrebi od 11. mjeseca prošle godine. Sintetska antitijela proizvedena u laboratoriju skupa su terapija koja se treba dati u ranoj fazi bolesti.

U međuvremenu hrvatske zdravstvene vlasti i dalje najavljuju kako će epidemiju obuzdati velike količine cjepiva koje samo što nisu stigle i tako već par mjeseci tako da u to vjerojatno više ne vjeruje ni kralj cjepiva, Krunoslav Capak. Osim toga i zemlje koje su dobile mnogo više cjepiva od Hrvatske još uvijek ne kontroliraju epidemiju. Stoga je prilično jasno da ćemo se s epidemijom korone nositi još jako dugo i zato sve važniji postaju lijekovi i terapije koje naravno ne mogu spriječiti zarazu, ali mogu spriječiti teške i smrtne ishode.

A od početka epidemije tu se mnogo toga promijenilo i ono što smo mislili da liječi sada znamo da ne liječi ali znamo i što liječi, poput lijeka koji je primio Donald Trump i koji se već koristi u Njemačkoj, a stigao je nedavno i u Srbiju. U Hrvatskoj ga naravno još nema i tko zna hoće li ga uopće biti.

Više u videoprilogu RTL-a:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari