Turista, ali i praznih apartmana nikad više! Ministar turizma otkrio kako je zadovoljan sezonom

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Unatoč dobrim brojkama zbog apartmanskog booma u Hrvatskoj nekim iznajmljivačima ne ide najbolje

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Imamo prve podatke o dolascima turista u Hrvatsku. Prema podacima e-Visitora, na obali se odmara milijun i 50 tisuća gostiju. Samo u petak i subotu u Hrvatsku je stiglo 310.058 turista, a ostvareno je 2,016,228 noćenja.

I dalje na obali odmara najviše Njemaca, njih 372.042. Slijede Slovenci. Dobra je vijest da Hrvati i dalje najviše ljetuju u domovini, upravo njih 234.190. Slijede Poljaci i Austrijaci. Prema podacima o noćenju hit destinacija je Istra – čvrsto prvo mjesto i dalje drži Rovinj, a u Istri se još ističu Medulin i Poreč. Južnije prednjači Dubrovnik s 52.092 noćenja, a slijedi ga Split s 43.949 noćenja.

Unatoč dobrim brojkama zbog apartmanskog booma u Hrvatskoj nekim iznajmljivačima ne ide najbolje. Činjenica je kako je u ovom trenutku ponuda puno veća od potražnje, pa nekim malim iznajmljivačima apartmani zjape prazni. Nezadovoljstvo je na zadarskom području, dok je taj problem manje vidljiv u Istri i južnoj Dalmaciji.

Ministar turizma Gari Cappelli komentirao je za RTL Danas kako je zadovoljan dosadašnjom sezonom. Potvrdio je kako Hrvatska trenutno ima oko 7 posto više turista nego prošle godine, a to se gleda na razini cijele godine, dakle, od 1. siječnja pa do danas.

Cijeli intervju možete pogledati u ostatku priloga.
Matea Damjanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari