TRAJE AKCIJA "WALK AND GO"

U NP Krka vraćaju se i strani posjetitelji: ‘Slapovi su nevjerojatni. Ovo morate posjetiti ako dolazite u Hrvatsku’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na stazama koje su za vikend pune domaćih posjetitelja i obitelji koje su iz cijele Hrvatske doputovale na izlet, konačno se mogu čuti i strani jezici

Iako su pretprošle godine imali oko milijun i 400 tisuća posjetitelja, a prošle tek nešto više od 400 tisuća, vodstvo Nacionalnog parka Krka je optimistično, prenose Vijesti.hr.

Na stazama koje su za vikend pune domaćih posjetitelja i obitelji koje su iz cijele Hrvatske doputovale na izlet, konačno se mogu čuti i strani jezici. Na Krku se polako vraćaju i strani turisti.

Most ispod čuvenih slapova pun je kao nekada.

“Željeli smo provesti jedan vikend u miru, u prirodi, pa smo jučer bili na Krupi, na Kudinom mostu, a danas je na redu Krka”, govori Jasminka Nikolić iz Dubrovnika.

“Bio lijep dan, nismo znali di ćemo, pa smo sjeli u auto i došli. Najjednostavnije”, dodaje Dario Prgomet iz Solina.

“Iz Širokog Brijega smo, tu iz Hercegovine. Malo smo za vikend pobjegli, konačno nakon ove korone”, kaže Grgo Musalj iz BiH.

U svibnju traje akcija „Walk and go“ kojom se potiče posjetitelje na pješačenje Parkom kako bi se smanjile emisije ugljičnog monoksida, pa je i cijena ulaznice jeftinija.

“20 posto jeftinije, odnosno 80 kuna je karta ako ćete ući u Park pješice, na Skradinski buk. A na Roški slap je cijena ulaznice 40 kuna, a za mlade još povoljnije. S tim da djeca do 7 godina uvijek imaju gratis ulaz u Park”, kaže ravnateljica NP Krka Nella Slavica.

Za sunčanih i lijepih dana vikendom na Krki broje oko 2 tisuće posjetitelja. Ono što im budi optimističan pogled na sezonu je to što su „safe stay“ ili sigurna destinacija, pa su se počeli vraćati i strani turisti

“Ne smije se kupati kao što je moglo ranije. Prvo sam promislila da je šteta, ali znati da je sve zaštićeno je divno i neka ostane tako”, kaže Emma Gomma iz Nizozemske.

“Španjolska i Italija imaju lockdown, pa nemaju lockdown, možda bi bilo teško. A za Hrvatsku su nam prijatelji rekli da je jako lijepa”, tvrdi Nikita Hodmak iz Nizozemske.

“Slapovi, možete vidjeti koliko su nevjerojatni, definitivno su mjesto koje morate posjetiti ako dolazite u Hrvatsku”, jasno će Monika Maestronni iz Nizozemske.

I prodavači se nadaju se da će veća procijepljenost dovesti do toga da se uz rijeku opet slivaju i rijeke turista

“Ja sam se cijepila dvaput, boga ti molim pusti me u miru, vidiš da volin da živen. Vi ste se pripremili za sezonu? Ja sam se pripremila”, jasno će trgovkinja Nevenka Kobilić.

A Park se pobrinuo i za malo iznenađenje za sve majke. Cvijeće su poklanjali uz veličanstvenu kulisu Skradinskog buka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari