'PRVI ZA HRVATSKU'

Upoznajte Antoniju, mladu interventnu policajku koja je “rasturila” na međunarodnom natjecanju!

Policajka Antonija Radeljić. Photo: Marko Dimic/PIXSELL

U međunarodnoj konkurenciji pripadnika vojske, MUP-a, oružanih snaga saveznika i partnera, najspremnija na natjecanju “Prvi za Hrvatsku” nije vojnikinja nego pripadnica zadarske interventne policije.

Ona je Antonija Radeljić kojoj su uz svakodnevni trening upravo smjene na terenu, nekada pod punom opremom i 12 sati stajanja, pomogle u svladanju izazova na vojnom poligonu u Slunju.

24-godišnja kemijska tehničarka, saksofonistica i sportašica prije dvije godine postala je interventna policajka. Antonija je samo naizgled krhka jer je upravo ona na međunarodnom vojnom Memorijalu bojnik Davor Jović, na natjecanju “Prvi za Hrvatsku” bila najspremnija pripadnica.

Više u videoprilogu RTL-a:

“Ovo je najteže natjecanje na našim prostorima i velika mi je čast i zadovoljstvo bilo pobijediti. Točnije, uopće doći do cilja i pozvoniti, pozdraviti zastavu, a kamoli pobijediti”, kazala je Antonija Radeljić, pripadnica Interventne jedinice policije PU zadarske

Od 73-je natjecatelja iz 10 zemalja, Antonija je i u ukupnom poretku bila na visokom 13. mjestu.

“Ona je podigla u ovom trenutku jednu veliku razinu. Ovo što je Antonija napravila kao pripadnik interventne jedinice policije, preponosni smo na nju. S obzirom da je žena, još i više”, kaže Hrvoje Galešić, zapovjednik Interventne jedinice policije PU zadarske.

“Baš zato što nas neki malo i omalovažavaju i gledaju kao nekakav nježniji spol, mi moramo što više raditi na sebi i ja sam u dva navrata išla u Zagreb privatno, usavršavati se u borilačkim vještinama, u samoobrani, u preživljavanju i slično”, priznala je Antonija.

Cijelu godinu trči, trenira crossfit i u policijskoj teretani

Na vojnom poligonu u Slunju i na paklenih 37 stupnjeva Celzijevih, noseći 22 kilograma opreme i 5 litara vode, savladala je zahtjevnih 45 kilometara.

Antonija kaže kako “tu ima i izdržljivosti i snage i kondicije. Trebaš biti psihički spreman jer tijelo otkaže već nakon 10 kilometara – 15, sve boli. Tako da ono ostalo do kraja je sve u glavi”.

Cijelu godinu trči, trenira crossfit i u policijskoj teretani, a za natjecanje “Prvi za Hrvatsku” intenzivno se pripremala 5 mjeseci. Od ekstremnog napora tijelo joj se još uvijek oporavlja. “Dva dana nisam mogla hodati. Listovi su mi bili jako otečeni, nabijeni prsti, žuljevi. Tri dana sam noge potapala u moru. Tri dana nisam bila baš za ništa”, podijelila je Antonija.

Nakon tjedan dana odmora i lakšeg ritma, opet slijede pripreme. Antonija u rujnu odlazi u Vukovar na njeno treće MUP-ovo natjecanje “štit Domovine”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari