URNEBESNO: Pogledajte kako je jedan od najstarijih HDZ-ovaca izrazio nezadovoljstvo vodstvom stranke!

Zahtjev za opozivom Oreškovića nisu potpisali Brkić, Krstičević, Tuđman, a doznajemo da se formira sve jasnija oporba Karamarku

U rušenju premijera Tihomira Oreškovića, Tomislav Karamarko ima potporu većine HDZ-ovih ministara.

Karamarko traži novu vladu s premijerom političarom, a ne stručnjakom. Kao kandidat se spominjao i Domagoj Ivan Milošević, no sebe Karamarko još ne nudi za mandatara.

Potpis za opoziv premijera dalo je 42 od 59-ero zastupnika Domoljubne koalicije, ali zahtjev nisu potpisali neki od istaknutijih HDZ-ovaca.

U HDZ-u su se formirale tri struje. Uz ovu formalnu, koju vodi Karamarko, istomišljenici se okupljaju oko Milijana Brkića i Vladimira Šeksa. Karamarko želi presložiti Vladu, Brkić nastavak suradnje s Mostom bez Karamarka, a Šeks – sasvim novo vodstvo s Andrejom Plenkovićem na čelu.

A upravo je Plenković među prvima javno digao glas protiv Karamarka.

Čak i Darko Milinović sve češće poručuje da nije ni na čijoj strani.

Nezadovoljstvo trenutnim vodstvom stranke izrazili su i najstariji članovi HDZ-a, prosvjednim bacanjem svojih dugogodišnjih članskih iskaznica ispred središnjice stranke na Trgu žrtava fašizma.
Marina Barukčić/Vijesti.hr
Foto: Screenshot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari