UPOZORENJE HAKOM-a: Novi pokušaj zlouporabe – pripazite na propuštene pozive!

U utorak je zabilježen povećan broj dolaznih poziva iz numeracijskog opsega +882138774xx prema korisnicima, a koji se korisniku prikazuju kao propušteni pozivi te se očekuje povratni poziv

Ovog utorka zabilježen je novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prijevare korisnika. Naime, radi se o povećanom broju dolaznih poziva iz numeracijskog opsega +882138774xx prema korisnicima, a koji se korisniku prikazuju kao propušteni pozivi te se očekuje povratni poziv. Takvi pozivi uzrokovali su povratne pozive korisnika mobilne mreže prema odredištima numeracijskog opsega +882138774xx zbog čega je navedeni odredišni opseg blokiran za promet.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) još jednom upozorava korisnike da budu oprezni kada dobiju poziv ili poruku s nepoznatog broja, posebno ako su u pitanju međunarodni brojevi. Prije nego uzvratite poziv ili poruku, provjerite broj s Vašim operatorom.

Ukoliko sumnjate da se radi o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji možete obavijestiti svog operatora ili HAKOM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari