Uskrs je još jedan od vjerskih praznika koji sa sobom nosi neumjerenost u hrani

Hrvati će za Uskrs pojesti 700 tona šunke, a mnogima će se na jelovniku naći i janjetina koje će se pojesti oko 650 tona

Procjene govore da prosječno mjesečno trošimo oko 55 milijuna komada jaja. U dva tjedna Uskrsa potrošnja raste za dodatnih 25 milijuna.

Zvuči puno ali kada tu brojku podijelimo s brojem stanovnika Hrvatske dobijemo 16 jaja po glavi stanovnika. Uz sva ta silna jaja, pojedemo i dosta šunke.

Procjene kažu da su građani Hrvatske za Uskrs kupili, pa će valjda i pojesti, od tisuću 500 do tisuću 700 tona šunke. Mnogima će se na jelovniku naći i janjetina, a tijekom Uskrsa pojest ćemo oko 650 tona janjetine.

Jedna od posebnosti Uskrsa su i čokoladna jaja kojima se najviše vesele najmlađi. Najveće čokoladno jaje na svijetu, koje drži Guinnessov rekord više je od 10 metara, teže je od 7 tona, a na najširem dijelu opseg mu je gotovo 20 metara.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari