TURISTIČKA PATROLA

Usporedba cijena u turističkim destinacijama kod nas i u regiji: Pogodite gdje je najskuplje!

Screenshot RTL

Na mjere se pazi, ali se također pokušava iskoristiti sve što se može od sezone

U Crnoj gori je posve relaksirana situacija što se tiče Covida. Nije problem ući u zemlju, zbog turističke sezone su relaksirane sve mjere. Crnogorci su si to mogli priuštiti jer su imali nizak broj zaraženih i trećina odraslog stanovništva je procijepljena. No za raditi bilo koji posao u turizmu, bilo je potrebno cijepiti se, donose RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Za razliku od Albanije, u trgovinama i bankama u Crnoj gori nose se maske. Na mjere se pazi, ali se također pokušava iskoristiti sve što se može od sezone.

Uspoređujući cijene u okruženju, kuglica sladoleda u Albaniji košta tri kune, u BiH 6kn, u Crnoj Gori 8 kuna, a u Hrvatskoj deset kuna. Kad se usporedi i cijena rižota od morskih plodova, on je najskuplji u Hrvatskoj po cijeni od 80 kuna, a najjefitniji u Albaniji gdje košta 40 kuna. U BiH ćete morati platiti 53 kune, a u Crnoj gori 60 kuna.

Iako je Hrvatska skuplja od ostalih zemalja u regiji, mora se istaknuti i da je naša komunalna i turistička infrastruktura daleko razvijenija, te stoga te cijene možda imaju svoju opravdanost. Prema mišljenju RTL-ove novinarke, najbolje ljetovanje je u Budvi, donose RTL Vijesti.

Nikolina Radić/RTL/RTL Vijesti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari