UŽIVO IZ RIJEKE: U kanjonu Rječine prve visibabe, Riječani na antistres seminarima, a stiže – naglo zahladnjenje!

Nakon osjetnog zatopljenja, temperature će se idućih dana ponovno naglo sniziti

Visoke temperature koje su posljednjih dana grijale Hrvatsku naglo će se sniziti. Proljeće će ipak pričekati, jer moglo bi i sniježiti. Što sve donosi veljača, doznajte u prilogu

Kraj kanjona Rječine sramežljivo proviruju prve visibabe. Trebale bi nagovijestiti proljeće pa prkose niskim temperaturama koje stižu. Prkose i ljudi. Proljeće neka pričeka.

“Ima vremena, doći će, možda za mjesec dana, ne još”, kaže Josip iz Rijeke.

Splitsko je more namreškalo jugo. Valovi će uskoro okrenuti u drugom smjeru, dići će se bura. Nagla promjena ne smeta ni Splićane.

“Odlično za mene, nema nikakvih problema. Dite sa sela. Normalno”, kaže Splićanin Ivan.

A da su ovakve promjene vremena u veljači normalne potvrđuju i meteorolozi. Sunce koje je danas obasjavalo Vukovar prekrit će oblaci, temperature će se znatno spustiti.

“Vukovar upravo jest jedan od najtoplijih gradova u Hrvatskoj, temperatura je tamo dosegnula čak 19 stupnjeva”, potvrdila je naša meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar.

Sutra, međutim, stiže nagla promjena vremena, još prije podne bit će prilično sunčano. temperatura će se popeti do 15 stupnjeva, a zatim slijedi jače naoblačenje, kiša, koja će potom jačati, bit će mjestimice i obilna. Slijedi nagli pad temperature, bura i sjeverac. U najvišim predjelima snijeg.

Pa i to je dobrodošlo, a još bolje da je ovdje.

“Mi očekujemo bar sunce za karneval u nedjelju, a za snijeg.. ako padne padne”, komentira Nikolina iz Rijeke.

Veljača kao veljača – prevrtljiva. Ali i prilika da se još malo prošeće nova jaknica.

Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari