UKUPNO 231 PRIJAVA: Iz Primorsko-goranske županije najviše prijavljenih projekata za energetsku obnovu školskih objekata

iz Primorsko-goranske županije prijavljeno je 29 projekata od kojih se osam odnosi na osnovnoškolske objekte kojima je osnivač i prijavitelj PGŽ

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je da je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje energetske obnove zgrada u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, zaprimio ukupno 231 projekt energetske obnove fakulteta, škola, vrtića te učeničkih domova diljem Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekata obnove kreće se oko 800 milijuna kuna, a prijavitelji se nadaju bespovratnim sredstvima od oko 402 milijuna kuna.

Na Poziv su se mogle javiti jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave koje su vlasnici zgrada u kojima javne ustanove obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, i/ili osnivači tih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Najveći broj zaprimljenih projekata, kako je izvijestio Fond, tradicionalno dolazi iz Primorsko-goranske županije. Riječ je o ukupno 29 projekata od kojih se 8 odnosi na osnovnoškolske objekte kojima je osnivač i prijavitelj PGŽ. Riječ je o osnovnim školama Vrbovsko, Čabar, Lovran, Rab, Kraljevica, Novi Vinodolski, Cres, te područna škola u Barbatu.

Postotak sufinanciranja se kreće od 35 pa sve do 60 posto, ovisno o lokaciji, odnosno je li riječ o primorskoj ili kontinentalnoj Hrvatskoj, te o indeksu razvijenosti županije.

Prema prijavljenoj projektnoj dokumentaciji vrijednost energetske obnove navedenih školskih objekata kojima je osnivač Primorsko-goranska županija iznosio bi 34 milijuna kuna od čega bi udio PGŽ iznosio 20,5 milijuna kuna, a očekivani udio bespovratnih sredstava 13,5 milijuna kuna.

U suradnji s UO za odgoj i obrazovanje PGŽ, kompletnu natječajnu dokumentaciju odradila je REA Kvarner.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari