VAŽAN KORAK! Europski parlament prihvatio amandman o uključivanju luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran

Sljedeći korak je dobivanje podrške svih zemalja članica EU-a i Europske komisije za predloženo širenje europske prometne mreže

Europarlamentarac Jozo Radoš (HNS) putem društvene mreže Facebook jučer je obavijestio širu javnost o postignutom važnom koraku ka uključivanju luke Rijeka u prometni koridor Baltik-Jadran.

Radoševu objavu prenosimo u cijelosti:

„Prihvaćanjem Izvješća o povezanosti i dostupnosti prometne infrastrukture u srednjoj i istočnoj Europi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u koje je ušao i moj amandman, napravljen je važan korak prema uključenju luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran. Sljedeći korak je dobivanje podrške svih zemalja članica EU-a i Europske komisije za predloženo širenje europske prometne mreže. Pozivam Vladu RH da se, usko surađujući s nama zastupnicima u Europskom parlamentu, aktivno uključi u proces dogovaranja unutar EU-a o proširenju prometnih koridora. Uključivanje luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran izravno bi povećalo konkurentnost riječke luke. Bila bi to dobit za grad Rijeku i njegovu luku, ali i za europsko gospodarstvo u cjelini.“, stoji u Radoševu priopćenju.

Važan korak je napravljen, ostaje da svi oni koji mogu pridonijeti ostvarenju ove zamisli pomognu koliko god je moguće!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari