VAŽAN KORAK! Europski parlament prihvatio amandman o uključivanju luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran

Idi na originalni članak

Sljedeći korak je dobivanje podrške svih zemalja članica EU-a i Europske komisije za predloženo širenje europske prometne mreže

Oglas

Europarlamentarac Jozo Radoš (HNS) putem društvene mreže Facebook jučer je obavijestio širu javnost o postignutom važnom koraku ka uključivanju luke Rijeka u prometni koridor Baltik-Jadran.

Radoševu objavu prenosimo u cijelosti:

„Prihvaćanjem Izvješća o povezanosti i dostupnosti prometne infrastrukture u srednjoj i istočnoj Europi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u koje je ušao i moj amandman, napravljen je važan korak prema uključenju luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran. Sljedeći korak je dobivanje podrške svih zemalja članica EU-a i Europske komisije za predloženo širenje europske prometne mreže. Pozivam Vladu RH da se, usko surađujući s nama zastupnicima u Europskom parlamentu, aktivno uključi u proces dogovaranja unutar EU-a o proširenju prometnih koridora. Uključivanje luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran izravno bi povećalo konkurentnost riječke luke. Bila bi to dobit za grad Rijeku i njegovu luku, ali i za europsko gospodarstvo u cjelini.“, stoji u Radoševu priopćenju.

Važan korak je napravljen, ostaje da svi oni koji mogu pridonijeti ostvarenju ove zamisli pomognu koliko god je moguće!

Exit mobile version