'UDAR NA SLOBODU'

Za 23 milijuna Talijana od danas obavezna covid-potvrda; Izbili veliki prosvjedi!

Foto: Twitter

Mjera po kojoj svi zaposleni u Italiji moraju predočiti takozvanu zelenu propusnicu, kojom dokazuju da su cijepljeni, da su preboljeli koronavirus ili da su nedavno bili negativni, stupila je danas na snagu. Mjerom je pogođeno oko 23 milijuna radnika u privatnom i javnom sektoru.

Kritičari navode da je mjera udar na osobne slobode, dok zagovornici tvrde da mjera omogućava daljnje ublažavanje mjera. U nekoliko talijanskih gradova izbili su prosvjedi zbog mjere, pišu Vijesti.hr

Kako piše RaiNews, u trašćanskoj luci prosvjeduje više od tisuću ljudi, a ne prosvjeduju samo lučki radnici već i mnogi građani. Prosvjednici su kazali da neće zaustaviti posao i da će propustiti one koji žele ići raditi, no luka ne radi.

U Rimu je pak policija zaustavila više desetaka prosvjednika koji su htjeli blokirati jednu od važnijih prometnica, piše RaiNews.

Zbog prosvjednika je blokirana i luka u Genovi. Koordinacija lučkih radnika u Genovi dijeli letke sa sloganom: “Bez covid-potvrde”, “Bez diktature”.

U Aosti se okupilo oko stotinu ljudi uključujući studente, nastavnike, javne i privatne zaposlenike koji prosvjeduju protiv covid-potvrde. Zasad sve protječe  mirno, na mjestu događaja je policija.

Corriere della Sera javlja da se u Bologni okupilo više tisuća prosvjednika. “Slobodni smo”, “Covid-potvrda diskriminira”, samo su neki od slogana koji se nalaze na transparentima prosvjednika.

U Anconi je 200 radnika različitih kompanija blokiralo pristup luci. Na sjeverni ulaz luke došao je i kamion koji blokira prolaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari