ZADNJI UDARNI VIKEND SEZONE: S petka na subotu ostvareno preko 900 tisuća noćenja

Kolona vozila u pravcu Krčkog mosta

Posljednji vikend špice ove turističke sezone obilježavaju možda i rekordne kilometarske kolone, ali uzrokovane prometnim nezgodama na autocesti u smjeru Zagreba

Da se približava kraj godišnjih odmora, većina ljudi na plaži ne želi niti pomosliti jer je vrijeme idealno za uživanje.

S petka na subotu na cijeloj obali je ostvareno preko 900.000 noćenja. Istra i dalje prednjači po broju dolazaka i noćenja. Najposjećeniji su još i Kvarner, Splitsko- dalmatinska te Zadarska županija. Na obali je najviše Njemaca, Talijana i Slovenaca.

Do sad je u Hrvatskoj ostvareno preko 20 milijuna noćenja. Prošlogodišnji kolovoz bilježio je 26 milijuna, a u turističkom sektoru očekuju da će se ta brojka ove godine premašiti.

Za djelatnike na naplatnim postajama nema predaha. Tijekom cijelog dana bile su kilometarske kolone. Na autocestu je ušlo preko 40 tisuća automobila, a izašlo oko 13 tisuća.

Gužve na prometnicama očekuju se i u nedjelju pa ako nekamo putujete – naoružajte se strpljenjem.
Goran Latković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari